StoryEditorOCM
FotoreportUKRAJINSKA VEZA

FOTO: Mlade nade NK Zara i NK Šahtar odmjerile snage na Višnjiku: pomogli su im Dario Srna i Tomislav Rogić - Tumba

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2022. - 22:09
Dvije generacije mladih nogometasa ukrajinskog NK Sahtar rodjenih 2008. i 2009. godine ugostio je NK Zara, te odigrao s njima dvije prijateljske utakmice  Jure Miskovic/Cropix

Dvije generacije mladih nogometaša ukrajinskog NK Šahtar rođnih 2008. i 2009. godine ugostio je NK Zara, te odigrao s njima dvije prijateljske utakmice na Višnjiku.

Posredstvom bivšeg kapetana i reprezentativca Hrvatske Darija Srne, škola nogometa NK Šahtara, našla je utočište u Splitu, točnije u HNK Hajduku. Dvije generacije mladih nogometaša odigrale su prijateljske utakmice u Zadru. U 17 sati igrali su godište 2008., a u 18 sati godište 2009. 

- Čim mi je trener Pedić kazao da je u kontaktu sa Ukrajincima, odmah smo se organizirali i dogovorili da ih u utorak ugostimo i odigramo sa njima dva prijateljska susreta. Velika nam je čast i zadovoljstvo primiti ih, jer i mi smo osjetili i znamo što znači biti daleko od doma. Sve smo pripremili, ujutro će doći u Zadar, gdje ćemo ih upoznati sa znamenitostima grada i okolice. Poslijepodne ćemo odigrati utakmice na Višnjiku, kazao nam je kratko Niko Matković iz NK Zara.

Tomislav Rogić - Tumba, nekadašnji vratar i trener vratara u Šahtaru, odmah je pružio ruku i sudjelovao kod prijema. Tumba im je bio na raspolaganju cijeli dan, a 'Zara' im je organizirala i domjenak uz druženje nakon susreta.

29. rujan 2024 07:15