StoryEditorOCM
ForumVELIKA AKCIJA

U Hercegovini uhićen poznati kriminalac: član je bande koja je proglašena trećom najopasnijom u Europi. Slobode lišen i njegov suradnik

Piše Hina
22. rujna 2022. - 15:23

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su u četvrtak na području Hercegovine dvije osobe od kojih je jedna Sado Đugum, član bajkerske skupine United Tribuns, koju su vlasti Njemačke ocijenile mafijaškom i trećom najopasnijom u Europi.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, uhićene su dvije osobe, a za tri se još traga zbog organiziranoga kriminala u vezi s iznudom, izazivanjem opće opasnosti te krijumčarenjem naoružanja.

Sado Đugum, koji je od ranije poznat sa stranica crne kronike, uhićen je na području Livna, dok je njegova suradnika Ismeta Vrcu, zvanog Hipa, policija lišila slobode nedaleko Mostara. Oni su tijekom dana privedeni u županijsko, Hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo.

Mediji navode da je Đugum uhićivan u nekoliko navrata te je duže vremena bio pod policijskom prismotrom zbog povezanosti s brojnim kaznenim djelima. On je član bajkerske skupine "United Tribuns", čije je sjedište u Bihaću. Njemačka policija proglasila je ovu organizaciju mafijaškom i trećom najopasnijom u Europi.

Đugum se okušao i u glumačkim vodama. U filmu o junaku Mijatu Tomiću naziva ‘Hajduk‘ glumio je turskog kadiju (suca) i zapovjednika duvanjske regije Otomanske vojske.

 

16. travanj 2024 15:17