StoryEditorOCM
ForumPOZNATA AKTIVISTICA SPJEVALA SVOJ BEĆARAC

Što bi se dogodilo da policajcu zapjevate "Ej ti, mali, ajde gaće skidaj, pokaž' pišu pa nalijevo kidaj"?

Piše 100posto.hr
1. prosinca 2018. - 22:18
sarna

Poznata hrvatska aktivistica za ženska prava Sanja Sarnavka ogorčena je što dio javnosti relativizira "slučaj bećarac", u kojem je mladić osuđen na novčanu kaznu jer je mladoj policajki prilikom povorke bećara otpjevao "Mala moja, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se na..zi."

'Pokaž' pišu, pa nalijevo kidaj'

I dok neki smatraju kako je riječ o narodnoj baštini, te kako bećarac mora biti uvredljiv, za Sarnavku ali i gotovo sve aktivistkinje koje se bave promicanjem ravnopravnosti spolova, to je čisti primjer vrijeđanja žena, još k tome žene na službenoj dužnosti. 

Sarnavka je tomu dosad posvetila više objava na Facebooku koje izazivaju dvojake reakcije, a sada je odlučila da će i ona, kad može mladi Slavonac, spjevati svoj bećarac, ovog puta upućen muškom policajcu. 

Srdjan Vrancic / CROPIX

Srdjan Vrancic / CROPIX

"Sugeriram svima koji obožavaju bećarce uvijek i svugdje da prvom zgodom kad ih zaustavi muški policajac, zbog prebrze vožnje, prolaska kroz crveno, bilo čega... da mu zapjevaju: "Ej ti, mali, ajde gaće skidaj, pokaž' pišu pa nalijevo kidaj"", spjevala je Sarnavka i izazvala salvu smijeha ali i dijeljenja svoje objave na društvenim mrežama. 

One koji se usude takvo nešto otpjevati nekom policijskom službeniku zamolila je da obavezno objave kako je dotični reagirao. 

08. srpanj 2024 17:11