StoryEditorOCM
ForumPIJANIST

Šokantna fotografija branitelja Azovstala obilazi čitav svijet, neprepoznatljiv je nakon izlaska iz ruskog logora: ‘Nemamo riječi...‘

Piše PSD
23. rujna 2022. - 18:04

Rusija i Ukrajina su u srijedu izvršile neočekivanu razmjenu skoro 300 zarobljenika, uključujući i zapovjednike Azovskog bataljuna iz Mariupolja te deset stranaca među kojima je i hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, piše Jutarnji list. 

Oslobođeno je 215 Ukrajinaca, od kojih je većina zarobljena nakon pada Mariupolja. Ukrajina je oslobodila 55 Rusa te Ukrajince odane Moskvi.

No, na društvenim mrežama je u petak odjeknula vijest da je među oslobođenim Ukrajincima i glazbenik te kasnije branitelj Azovstala Mihajlo Dianov, zvani Pijanist.

On je tijekom obrane golemog tvorničkog kompleksa u Mariupolju ranjen u ruku, a njegova fotografija na kojoj ranjen prstima pokazuje znak ‘V‘ sugerirajući ukrajinsku pobjedu u ratu, obišla je cijeli svijet.

No, kako je objavila na Facebooku ukrajinska novinarka portala Censor.NET Violetta Kirtoka, Dianov treba pomoć za liječenje nakon ruskog ‘tretmana‘ u zarobljeništvu.

Ona je objavila šokantnu fotografiju deformirane ruke Mihajla Dianova i navela da mu u ranjenoj ruci nedostaje 4 centimetra kosti te komentirala da je to cijena (ruskog) zatočeništva.

Korisnici Twittera koji masovno dijele fotografiju mahom se zgražaju i osuđuju tretman Dianova u zarobljeništvu.

"Skinuli su mu zavoje s ruke i ostavili je da trune. Sada je deformiran i nedostaje mu oko 4 cm kostiju", navela je jedna korisnica Twittera rekavši da je Dianovu potrebna operacija.

Na Twitteru je fotografiju podijelio i poznati ukrajinski novinar Ilja Ponomarenko.

23. travanj 2024 11:15