StoryEditorOCM
ForumIMA LI IH I U ZADRU?

Provalnici ‘obilježavaju‘ stanove širom Dalmacije: ‘Kad svi iziđu iz kuće, iznad zvonca stave plus i onda...‘

Piše Lorita Vierda
19. listopada 2023. - 20:21

"Drage mame, evo jedno upozorenje da obratite pozornost u svojim zgradama.

Muž mi je jutros izišao iz stana na nekoliko sati, nikoga više nije bilo u stanu. Pri povratku je u zgradi sreo nižu ženu, svjetlije smeđe kose, bez zubi, a koja je prosila. Kad je došao do našeg stana vidio je da je označen znakom "+" poviše zvonca.

Prošao je kroz zgradu i našao još nekoliko pluseva kod drugih stanova. Znam da to rade po Zagrebu i Splitu, na taj način označavaju stanove u kojima nema nikoga, a sad je očito krenulo i u nas.

Radi se o Mokošici, ali vjerojatno ordiniraju posvuda. Budite oprezne i obratite pažnju! - napisala je Dubrovkinja na Facebook grupi "DUMAME-mame iz Dubrovnika i okolice". 

I nedavno su se građani Zagreba, a kasnije i Makarske, šokirali novitetima kojih su se dosjetili provalnici u metropoli, kad su oznakama pokraj stanova u stambenim zgradama jedni druge obavještavali da su prostori trenutno prazni, a uslijedile su provale i ozbiljna materijalna šteta.

Dubrovkinja iz naše priče je, kako doznajemo, sve prijavila policiji, a policija se kod zagrebačkog slučaja oglasila uputivši građane da nikako ne brišu oznake, da im sve prijave, te da obrate pažnju i na označavanje zajedničkih prostora u zgradi kao i svojih automobila koje su provalnici znali označiti plastičnim vezicama ili naljepnicama na vratima automobila.

image

Plusem označeni stanovi u koje provalnici, kad unutra nema nikoga, namjeravaju opljačkati

Facebook/Dumame
image
Facebook/Dumame
image
Facebook/Dumame
image
Facebook/Dumame
image
Facebook/Dumame
28. travanj 2024 15:14