StoryEditorOCM
ForumISPLATIO SE PUT

"Otišla sam u Ikeu u Mađarskoj i uštedjela 1328 eura. Pogledajte koliko su im samo aparati jeftiniji"

Piše JL
28. veljače 2023. - 09:29

Mađarska IKEA pokazala se kao najisplativija opcija za Zagrepčanku koja je tijekom kupovine nove kuhinje uštedila čak 1328 eura. Nakon što je napravila cijeli raspored, plan i popis svih stvari koje su trebali kupiti u hrvatskoj IKEI, odlučili su usporediti cijene iste trgovine u drugim državama.

Od Srbije, Italije, Austrije i Hrvatske, za proizvode koji su im bili potrebni najbolja ponuda je bila u Mađarskoj. Shvatili su da im se zapravo samo zbog nekih kućanskih aparata već isplati putovati.

- Samo oni su pokrili cijenu goriva, vinjete i ostalih sitnih usputnih troškova. Kad smo shvatili da smo uz sve to na kraju još uvijek u plusu, odlučili smo da idemo, kaže nam Zagrepčanka.

U trgovinu u Budimpešti pomoću posuđenog kombija stigli su za tri sata i sve obavili u jednom danu. Primijetili su da su neki manji proizvodi na njihovom popisu također bili jeftiniji za par eura, što je bio dodatan bonus uz već planiranu uštedu.

Postupak kupovine identičan je kao i u Hrvatskoj i sve su obavili bez dodatnih poteškoća.

- Kupili smo neke fronte i ladice koje su 30 eura jeftinije, ali kad se to sve zbroji čemu kupiti ovdje ako možeš tamo. Nije nikakva posebna zezancija ili nešto strašno, priča nam.

Naglasila je da razlika u cijeni ovisi o stvarima koje se kupuju, ali njihova kuhinja, kućanski aparati i rasvjeta su bili puno isplativiji. U slučaju nekih problema, povrat se može ostvariti u Hrvatskoj IKEI uz predočenje originalnog računa.

- Ne treba se vraćati u Mađarsku, za aparate su nam odmah izdali garanciju i sve poštambiljali. U principu nema nikakve razlike ili zapreke zašto ne otići, govori nam.

Razmišljali su i o kupovini kutne garniture jer su primijetili da je isti model u Mađarskoj jeftiniji oko 300 eura, pa im se u tom slučaju isplati putovati i samo zbog tog jednog proizvoda.

Na blagajni je primijetila kako prodavačima nije neobično da dolaze kupci iz drugih zemalja i sve je bilo obavljeno brzo. Sveukupan trošak puta bio je 160 eura, uključujući gorivo, vinjete i ostale sitnice.

- Poznanici su me pitali isplati li se zaista. Nema univerzalnog odgovora, po svim državama okolo cijena varira. Ovisi što se kupuje, sitnice nisu toliko različite, ali neki veći trošak je isplativ - zaključuje naša sugovornica.

01. svibanj 2024 06:20