stdClass Object ( [id] => 1256889 [title] => Nemaju srama: Srbi u stopu prate ‘pevaljku‘ Cecu koja nariče nad grobom krvnika Arkana, likvidiranog prije 23 godine [alias] => nemaju-srama-srbi-u-stopu-prate-pevaljku-cecu-koja-narice-nad-grobom-krvnika-arkana-likvidiranog-prije-23-godine [catid] => 305 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Danas se navršava 23 godine od smrti Željka Ražnatovića Arkana, a njegova udovica, Ceca Ražnatović među prvima se pojavila na na Novom groblju", tako su srpski mediji opet izvijestili o obljetnici likvidacije zločinca koji je zapovijedao Srpskom dobrovoljačkom gardom. 

Tu je, naravno, bio i pravoslavni pop. I sva sila kamera, novinara. Ceca tužna, za nju je Arkan "nežna beba". No, zapitaju li se srpski novinari čiju to smrt obilježavaju, spomenu li se svih onih koji su u mukama umrli zbog Arkana? 

---

image

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp
---

---

image

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp
---

No, nigdje spomena o njegovim zločinima, lopovluku, silovanjima i ubojstvima kojima se, kao poslovnom strategijom, bavio cijeloga svoga života. Ni crtice... Kad kažemo poslovnom strategijom, dobro je dokumentirao da su Arkanovi huligani pustošili mjesta, ubijali Hrvate i muslimane, a oni koji su se spasili pobjegli su bez ičega u rukama iz gradova, općina i sela.

Video današnjeg obilježavanja godišnjice likvidacije: 

---

---

A onda bi na scenu stupala najveća trulež iz Srbije koja je pljačkala leševe i napuštene kuće, a potom su onda plijen preprodavali i uplaćivali u kasu zločinca s međunarodnom karijerom. Arkan je, dakle, dobro naplatio svoje četništvo, a poslije se oženio Cecom koja i danas ubire plodove njegove avanture po Bosni i Hrvatskoj. Arkan je bio čovjek koji nije imao milosti, a Ceca ga i dalje slavi i naziva "nežnom bebom".

---

image

Žrtve Arkanovaca je u Hrvatskoj snimio fotoreporter poznate strane agencije AFP-a. Arkan je sijao užas i ove slike nikada ne smijemo zaboraviti, ma koliko Ceca i pojedini Srbi šutjeli o tome... 

Vincent Amalvy/Afp
---

"Ni osamnaest godina nakon ubistva u jednom Beogradskom hotelu, pevačica ne može da sakrije bol i tugu. U javnosti je često govorila kako je Arkan bio muškarac koji ju je čuvao kao malo vode na dlanu. Perfektno je govorio pet jezika. Bio je inteligentan tip, plus ludo hrabar, i povrh svega neviđeno nežan. To potpisuje žena koja je s njim pet godina delila i dobro i zlo. U kući je bio prava beba", pisali su srbijanski mediji.

---

image

Arkanovci

Vincent Amalvy/Afp
---

No, dok srpski mediji slave "nežnu bebu", valjda podsjetiti tko je zaista bio taj kriminalac.

Već kao dječak je u Beogradu džepario po ulici i obijao kioske, završo je u Domu za maloljetne prijestupnike u Novom Sadu. Kao pubertetlija osnovao je bandu koja je krala po cijeloj Jugoslaviji, a njegova skupina je na djelu uhvaćena ni manje ni više nego u Zagrebu. Zatvoren je tri godine u maloljetničkom zatvoru u Valjevu, a već 1972. vidi da mu je Jugoslavija tijesna i kao usavršeni lopov i ubojica bježi na zapad. Navodno je bio suradnik Udbe. Po cijeloj Europi je krao i ubijao, u nekoliko navrata je zatvaran, ali je isto tako dobivao i pomoć pa je pobjegao iz zatvopra u Nizozemskoj i Belgiji. Kako je krao po raznim zemljama tako je učio i jezike, pa ga srspki mediji hvale kao izuzetnog poliglota.

Novije slike Cecinog narikanja pogledajte OVDJE.

Uoči raspada SFRJ se pojavio u javnosti kao vođa "Delija", navijača "Crvene zvezde". Tijekom utakmice Dinamo - Crvena Zvezda u Zagrebu, 13. svibnja 1990., bio je čelu kolone huligane koji su razbijali po hrvatskoj metropoli, a zatim su palili po stadionu Maksimir. Arkanu se mož sviđala, ali je htio naoružati svoje podređene huligane i ubrzo im je dao pištolje i puške, te je osnovao paravojnu formaciju Arkanovi tigorvi, službeno nazvanu "Srpska dobrovoljačka garda". U garduz je primao i najokrutnije kriminalce koji su potom krali, ubijali, mučili po Hrvatskoj i BiH.

Evo kako to opisuje srpski tjednik Vreme:

"Srpska dobrovoljačka garda imala je oko tri stotine pripadnika. Učestvovali su u borbama u istočnoj Slavoniji u Laslovu, Ernestinovu, Vukovaru i drugim mjestima, ponekad samostalno, ali mnogo češće u sadejstvu sa JNA. Arkan je pretrpan oružjem – znao je istovremeno nositi pištolj, ‘bebeći‘ hekler, kalašnjikov i snajpersku pušku – lično predvodio svoje ljude. Njegovo komandovanje bilo je mješavina urlanja, šamaranja, poticanja i zdravorazumskih savjeta da se ne puca utaman, da se uhvati zaklon itd. Arkan i njegova Garda istakli su se u ratnim zločinima i etničkom čišćenju. Ali još i više u industrijskom i sistematskom pljačkanju sela po istočnoj Slavoniji. Gardisti zaduženi za bijelu i drugu tehniku, industrijske i poljoprivredne mašine te sve ostale vrste roba, nazivani su inžinjerci - navodi ‘Vreme‘, te još jednom podsjeća na jedan dobro poznat podatak.

---

image

Svi su ga se bojali, a onda je jedan atentar ‘sredio‘ sve...

Milos Vukadinovic/Afp
---

"Na povratku iz Knina u Beograd, Arkan je sa trojicom saputnika uhapšen u noći 28. na 29. novembar 1990. u Dvoru na Uni. Hrvatska policija je u njegovom vozilu našla dva heklera, pištolj, revolver, dvije ručne bombe i tri stotine metaka. Arkan je u Zagrebu optužen za pripremanje oružane pobune i rušenje ustavnog poretka Republike Hrvatske. Mada ga je branio tim od petnaestak poznatih i uglednih advokata iz Srbije i Hrvatske, činilo se da zadugo neće izići na slobodu. Međutim, svi koji su se na to kladili, izgubili su. Dok je Arkan u zagrebačkom zatvoru Remetinac na video-rekorderu gledao filmove koji su mu donosili čuvari, Bogdanović i Stanišić su neumorno pregovarali sa hrvatskim kolegama po funkciji Josipom Boljkovcem i Josipom Perkovićem. Kakav su sporazum postigli i uz kakve kompromise, nikad se nije saznalo. U svakom slučaju, Arkan je u junu 1991. u Zagrebu osuđen na pet godina zatvora i pušten da se do pravosnažnosti presude brani sa slobode. Odmah je privatnim avionom odletio za Beograd", navodi Vreme, dok drugi mediji pišu da je Arkan nekome u vodstvu mlade hrvatske države platio i milijun tadašnjih maraka da ga puste. Sve te priče nisu nikada do kraja razjašnjene, ali je očito pušten da pobjegne.

Ubrzo nakon puštanja, Arkan se sa svojom jedinicom prvi put pojavio na ratištu u Tenji pored Osijeka u junu 1991., a njegova Garda, posjećaju mediji, je potom djelovala diljem Hrvatske, uglavnom po Lici, Baniji, Kordunu i Dalmaciji, čineći brojna razbojstva i pljačke. Stacioniran u Erdutu sa svojom jedinicom izvršio je ubistva većeg broja mještana civila u Dalju, Aljmašu i Erdutu, hrvatske i mađarske nacionalnosti. Oni savjesniji srpski mediji pišu kako je kao dio programa "obuke" njegove postrojbe je bilo i ubijanje hrvatskih civila na okupiranom području, na način da bi hrvatski civil bio doveden u kamp za obuku, gdje bi ga pripadnici Arkanove garde smaknuli.

Mediji pišu da je usprkos zločinima uživao zaštitu Srpske pravoslavne crkve. Glavni tužitelj Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je objavio optužnicu protiv Arkana, a teretilo ga se za siulovanja, ubojstva i druga nehumana djela.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ZLO I NAOPAKO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ZLO I NAOPAKO 2 0 6420 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-15 20:40:11 [created_by] => 3248 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-15 20:40:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-01-15 20:40:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 163 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 305 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [getCategoryIdFromPath] => 0 [getFeedByRelatedModules] => 0 [theme] => default [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--forum [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta [menu-meta_keywords] => hrvatska, politika, svijet, crna kronika, biznis, regija [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Forum [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Prije 23 godina ubijen je krvolok Arkan, a srpski mediji u stopu prate 'pevaljku' Cecu koja nariče nad njegovim grobom [metakey] => Arkan, Ceca, grob [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/15\/24143278.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/15\/24143274.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/15\/24143275.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/15\/24143276.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/15\/24143277.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/15\/24143279.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Andrej Isakovic\/Afp","Milos Vukadinovic\/Afp","Vincent Amalvy\/Afp","Vincent Amalvy\/Afp","Andrej Isakovic\/Afp","Andrej Isakovic\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ceca suze roni za zlo\u010dincem<\/p>","

Svi su ga se bojali, a onda je jedan atentar \u2018sredio\u2018 sve...<\/p>","

\u017drtve Arkanovaca je u Hrvatskoj snimio fotoreporter poznate strane agencije AFP-a. Arkan je sijao u\u017eas i ove slike nikada ne smijemo zaboraviti, ma koliko Ceca i pojedini Srbi \u0161utjeli o tome...\u00a0<\/p>","

Arkanovci<\/p>","

Ceca suze roni za zlo\u010dincem\u00a0(arhivska fotografija)<\/p>","

Ceca suze roni za zlo\u010dincem\u00a0(arhivska fotografija)<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1272x825","hd_24143278_1920.jpg":"1920x1080","k_24143278_1280.jpg":"1280x1280","k_24143278_1024.jpg":"1024x1024","k_24143278_640.jpg":"640x640","k_24143278_480.jpg":"480x480","k_24143278_340.jpg":"340x340","k_24143278_220.jpg":"220x220","o_24143278_1280.jpg":"1280x830","o_24143278_1024.jpg":"1024x664","o_24143278_640.jpg":"640x415","o_24143278_480.jpg":"480x311","o_24143278_340.jpg":"340x220","o_24143278_220.jpg":"220x142","h_24143278_1280.jpg":"1280x854","h_24143278_1024.jpg":"1024x683","h_24143278_640.jpg":"640x427","h_24143278_480.jpg":"480x320","h_24143278_340.jpg":"340x227","h_24143278_220.jpg":"220x147","pp_24143278_1280.jpg":"1280x1628","pp_24143278_1024.jpg":"1024x1303","pp_24143278_640.jpg":"640x814","pp_24143278_480.jpg":"480x611","pp_24143278_340.jpg":"340x432","pp_24143278_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x748","hd_24143274_1920.jpg":"1920x1080","k_24143274_1280.jpg":"1280x1280","k_24143274_1024.jpg":"1024x1024","k_24143274_640.jpg":"640x640","k_24143274_480.jpg":"480x480","k_24143274_340.jpg":"340x340","k_24143274_220.jpg":"220x220","o_24143274_1280.jpg":"1280x935","o_24143274_1024.jpg":"1024x748","o_24143274_640.jpg":"640x467","o_24143274_480.jpg":"480x350","o_24143274_340.jpg":"340x248","o_24143274_220.jpg":"220x160","h_24143274_1280.jpg":"1280x854","h_24143274_1024.jpg":"1024x683","h_24143274_640.jpg":"640x427","h_24143274_480.jpg":"480x320","h_24143274_340.jpg":"340x227","h_24143274_220.jpg":"220x147","pp_24143274_1280.jpg":"1280x1628","pp_24143274_1024.jpg":"1024x1303","pp_24143274_640.jpg":"640x814","pp_24143274_480.jpg":"480x611","pp_24143274_340.jpg":"340x432","pp_24143274_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_24143275_1920.jpg":"1920x1080","k_24143275_1280.jpg":"1280x1280","k_24143275_1024.jpg":"1024x1024","k_24143275_640.jpg":"640x640","k_24143275_480.jpg":"480x480","k_24143275_340.jpg":"340x340","k_24143275_220.jpg":"220x220","o_24143275_1280.jpg":"1280x852","o_24143275_1024.jpg":"1024x682","o_24143275_640.jpg":"640x426","o_24143275_480.jpg":"480x319","o_24143275_340.jpg":"340x226","o_24143275_220.jpg":"220x146","h_24143275_1280.jpg":"1280x854","h_24143275_1024.jpg":"1024x683","h_24143275_640.jpg":"640x427","h_24143275_480.jpg":"480x320","h_24143275_340.jpg":"340x227","h_24143275_220.jpg":"220x147","pp_24143275_1280.jpg":"1280x1628","pp_24143275_1024.jpg":"1024x1303","pp_24143275_640.jpg":"640x814","pp_24143275_480.jpg":"480x611","pp_24143275_340.jpg":"340x432","pp_24143275_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_24143276_1920.jpg":"1920x1080","k_24143276_1280.jpg":"1280x1280","k_24143276_1024.jpg":"1024x1024","k_24143276_640.jpg":"640x640","k_24143276_480.jpg":"480x480","k_24143276_340.jpg":"340x340","k_24143276_220.jpg":"220x220","o_24143276_1280.jpg":"1280x852","o_24143276_1024.jpg":"1024x682","o_24143276_640.jpg":"640x426","o_24143276_480.jpg":"480x319","o_24143276_340.jpg":"340x226","o_24143276_220.jpg":"220x146","h_24143276_1280.jpg":"1280x854","h_24143276_1024.jpg":"1024x683","h_24143276_640.jpg":"640x427","h_24143276_480.jpg":"480x320","h_24143276_340.jpg":"340x227","h_24143276_220.jpg":"220x147","pp_24143276_1280.jpg":"1280x1628","pp_24143276_1024.jpg":"1024x1303","pp_24143276_640.jpg":"640x814","pp_24143276_480.jpg":"480x611","pp_24143276_340.jpg":"340x432","pp_24143276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"643x1024","hd_24143277_1920.jpg":"1920x1080","k_24143277_1280.jpg":"1280x1280","k_24143277_1024.jpg":"1024x1024","k_24143277_640.jpg":"640x640","k_24143277_480.jpg":"480x480","k_24143277_340.jpg":"340x340","k_24143277_220.jpg":"220x220","o_24143277_1280.jpg":"1280x2038","o_24143277_1024.jpg":"1024x1630","o_24143277_640.jpg":"640x1019","o_24143277_480.jpg":"480x764","o_24143277_340.jpg":"340x541","o_24143277_220.jpg":"220x350","h_24143277_1280.jpg":"1280x854","h_24143277_1024.jpg":"1024x683","h_24143277_640.jpg":"640x427","h_24143277_480.jpg":"480x320","h_24143277_340.jpg":"340x227","h_24143277_220.jpg":"220x147","pp_24143277_1280.jpg":"1280x1628","pp_24143277_1024.jpg":"1024x1303","pp_24143277_640.jpg":"640x814","pp_24143277_480.jpg":"480x611","pp_24143277_340.jpg":"340x432","pp_24143277_220.jpg":"220x280"},{"size0":"629x1024","hd_24143279_1920.jpg":"1920x1080","k_24143279_1280.jpg":"1280x1280","k_24143279_1024.jpg":"1024x1024","k_24143279_640.jpg":"640x640","k_24143279_480.jpg":"480x480","k_24143279_340.jpg":"340x340","k_24143279_220.jpg":"220x220","o_24143279_1280.jpg":"1280x2083","o_24143279_1024.jpg":"1024x1667","o_24143279_640.jpg":"640x1041","o_24143279_480.jpg":"480x781","o_24143279_340.jpg":"340x553","o_24143279_220.jpg":"220x358","h_24143279_1280.jpg":"1280x854","h_24143279_1024.jpg":"1024x683","h_24143279_640.jpg":"640x427","h_24143279_480.jpg":"480x320","h_24143279_340.jpg":"340x227","h_24143279_220.jpg":"220x147","pp_24143279_1280.jpg":"1280x1628","pp_24143279_1024.jpg":"1024x1303","pp_24143279_640.jpg":"640x814","pp_24143279_480.jpg":"480x611","pp_24143279_340.jpg":"340x432","pp_24143279_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 305 [name] => Forum [alias] => forum [description] => [parent] => 301 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"301","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7430201 Threads: 10 Questions: 1531892932 Slow queries: 4657864 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110685513 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /zadar/forum ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 305 [name] => Forum [alias] => forum [parent] => 301 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /zadar/forum ) ) [link] => /zadar/forum/nemaju-srama-srbi-u-stopu-prate-pevaljku-cecu-koja-narice-nad-grobom-krvnika-arkana-likvidiranog-prije-23-godine-1256889 [printLink] => /zadar/forum/nemaju-srama-srbi-u-stopu-prate-pevaljku-cecu-koja-narice-nad-grobom-krvnika-arkana-likvidiranog-prije-23-godine-1256889?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 413748 [name] => arkan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => arkan [link] => /tag/arkan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 128898 [name] => ceca [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ceca [link] => /tag/ceca ) [2] => stdClass Object ( [id] => 321392 [name] => grob [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => grob [link] => /tag/grob ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ZLO I NAOPAKO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nemaju srama: Srbi u stopu prate ‘pevaljku‘ Cecu koja nariče nad grobom krvnika Arkana, likvidiranog prije 23 godine [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3248 [name] => Zadarski.hr [username] => zadarski.hr [email] => zadarski@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$36uy4yzompLPEagNTGzbae6yQyBTk0CZlsiPhkvDr5I/HVqLQ8XUm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2020-02-11 11:35:22 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zadarskihr-3248 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/53247558a49b43f6589aa99909e8be96?s=100&default=https%3A%2F%2Fzadarski.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143278.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Andrej Isakovic/Afp [mainImageDesc] =>

Ceca suze roni za zločincem

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143278.jpg [title] =>

Ceca suze roni za zločincem

Andrej Isakovic/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143274.jpg [title] =>

Svi su ga se bojali, a onda je jedan atentar ‘sredio‘ sve...

Milos Vukadinovic/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143275.jpg [title] =>

Žrtve Arkanovaca je u Hrvatskoj snimio fotoreporter poznate strane agencije AFP-a. Arkan je sijao užas i ove slike nikada ne smijemo zaboraviti, ma koliko Ceca i pojedini Srbi šutjeli o tome... 

Vincent Amalvy/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143276.jpg [title] =>

Arkanovci

Vincent Amalvy/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143277.jpg [title] =>

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/15/24143279.jpg [title] =>

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

"Danas se navršava 23 godine od smrti Željka Ražnatovića Arkana, a njegova udovica, Ceca Ražnatović među prvima se pojavila na na Novom groblju", tako su srpski mediji opet izvijestili o obljetnici likvidacije zločinca koji je zapovijedao Srpskom dobrovoljačkom gardom. 

Tu je, naravno, bio i pravoslavni pop. I sva sila kamera, novinara. Ceca tužna, za nju je Arkan "nežna beba". No, zapitaju li se srpski novinari čiju to smrt obilježavaju, spomenu li se svih onih koji su u mukama umrli zbog Arkana? 

---

image

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp
---

---

image

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp
---

No, nigdje spomena o njegovim zločinima, lopovluku, silovanjima i ubojstvima kojima se, kao poslovnom strategijom, bavio cijeloga svoga života. Ni crtice... Kad kažemo poslovnom strategijom, dobro je dokumentirao da su Arkanovi huligani pustošili mjesta, ubijali Hrvate i muslimane, a oni koji su se spasili pobjegli su bez ičega u rukama iz gradova, općina i sela.

Video današnjeg obilježavanja godišnjice likvidacije: 

---

---

A onda bi na scenu stupala najveća trulež iz Srbije koja je pljačkala leševe i napuštene kuće, a potom su onda plijen preprodavali i uplaćivali u kasu zločinca s međunarodnom karijerom. Arkan je, dakle, dobro naplatio svoje četništvo, a poslije se oženio Cecom koja i danas ubire plodove njegove avanture po Bosni i Hrvatskoj. Arkan je bio čovjek koji nije imao milosti, a Ceca ga i dalje slavi i naziva "nežnom bebom".

---

image

Žrtve Arkanovaca je u Hrvatskoj snimio fotoreporter poznate strane agencije AFP-a. Arkan je sijao užas i ove slike nikada ne smijemo zaboraviti, ma koliko Ceca i pojedini Srbi šutjeli o tome... 

Vincent Amalvy/Afp
---

"Ni osamnaest godina nakon ubistva u jednom Beogradskom hotelu, pevačica ne može da sakrije bol i tugu. U javnosti je često govorila kako je Arkan bio muškarac koji ju je čuvao kao malo vode na dlanu. Perfektno je govorio pet jezika. Bio je inteligentan tip, plus ludo hrabar, i povrh svega neviđeno nežan. To potpisuje žena koja je s njim pet godina delila i dobro i zlo. U kući je bio prava beba", pisali su srbijanski mediji.

---

image

Arkanovci

Vincent Amalvy/Afp
---

No, dok srpski mediji slave "nežnu bebu", valjda podsjetiti tko je zaista bio taj kriminalac.

Već kao dječak je u Beogradu džepario po ulici i obijao kioske, završo je u Domu za maloljetne prijestupnike u Novom Sadu. Kao pubertetlija osnovao je bandu koja je krala po cijeloj Jugoslaviji, a njegova skupina je na djelu uhvaćena ni manje ni više nego u Zagrebu. Zatvoren je tri godine u maloljetničkom zatvoru u Valjevu, a već 1972. vidi da mu je Jugoslavija tijesna i kao usavršeni lopov i ubojica bježi na zapad. Navodno je bio suradnik Udbe. Po cijeloj Europi je krao i ubijao, u nekoliko navrata je zatvaran, ali je isto tako dobivao i pomoć pa je pobjegao iz zatvopra u Nizozemskoj i Belgiji. Kako je krao po raznim zemljama tako je učio i jezike, pa ga srspki mediji hvale kao izuzetnog poliglota.

Novije slike Cecinog narikanja pogledajte OVDJE.

Uoči raspada SFRJ se pojavio u javnosti kao vođa "Delija", navijača "Crvene zvezde". Tijekom utakmice Dinamo - Crvena Zvezda u Zagrebu, 13. svibnja 1990., bio je čelu kolone huligane koji su razbijali po hrvatskoj metropoli, a zatim su palili po stadionu Maksimir. Arkanu se mož sviđala, ali je htio naoružati svoje podređene huligane i ubrzo im je dao pištolje i puške, te je osnovao paravojnu formaciju Arkanovi tigorvi, službeno nazvanu "Srpska dobrovoljačka garda". U garduz je primao i najokrutnije kriminalce koji su potom krali, ubijali, mučili po Hrvatskoj i BiH.

Evo kako to opisuje srpski tjednik Vreme:

"Srpska dobrovoljačka garda imala je oko tri stotine pripadnika. Učestvovali su u borbama u istočnoj Slavoniji u Laslovu, Ernestinovu, Vukovaru i drugim mjestima, ponekad samostalno, ali mnogo češće u sadejstvu sa JNA. Arkan je pretrpan oružjem – znao je istovremeno nositi pištolj, ‘bebeći‘ hekler, kalašnjikov i snajpersku pušku – lično predvodio svoje ljude. Njegovo komandovanje bilo je mješavina urlanja, šamaranja, poticanja i zdravorazumskih savjeta da se ne puca utaman, da se uhvati zaklon itd. Arkan i njegova Garda istakli su se u ratnim zločinima i etničkom čišćenju. Ali još i više u industrijskom i sistematskom pljačkanju sela po istočnoj Slavoniji. Gardisti zaduženi za bijelu i drugu tehniku, industrijske i poljoprivredne mašine te sve ostale vrste roba, nazivani su inžinjerci - navodi ‘Vreme‘, te još jednom podsjeća na jedan dobro poznat podatak.

---

image

Svi su ga se bojali, a onda je jedan atentar ‘sredio‘ sve...

Milos Vukadinovic/Afp
---

"Na povratku iz Knina u Beograd, Arkan je sa trojicom saputnika uhapšen u noći 28. na 29. novembar 1990. u Dvoru na Uni. Hrvatska policija je u njegovom vozilu našla dva heklera, pištolj, revolver, dvije ručne bombe i tri stotine metaka. Arkan je u Zagrebu optužen za pripremanje oružane pobune i rušenje ustavnog poretka Republike Hrvatske. Mada ga je branio tim od petnaestak poznatih i uglednih advokata iz Srbije i Hrvatske, činilo se da zadugo neće izići na slobodu. Međutim, svi koji su se na to kladili, izgubili su. Dok je Arkan u zagrebačkom zatvoru Remetinac na video-rekorderu gledao filmove koji su mu donosili čuvari, Bogdanović i Stanišić su neumorno pregovarali sa hrvatskim kolegama po funkciji Josipom Boljkovcem i Josipom Perkovićem. Kakav su sporazum postigli i uz kakve kompromise, nikad se nije saznalo. U svakom slučaju, Arkan je u junu 1991. u Zagrebu osuđen na pet godina zatvora i pušten da se do pravosnažnosti presude brani sa slobode. Odmah je privatnim avionom odletio za Beograd", navodi Vreme, dok drugi mediji pišu da je Arkan nekome u vodstvu mlade hrvatske države platio i milijun tadašnjih maraka da ga puste. Sve te priče nisu nikada do kraja razjašnjene, ali je očito pušten da pobjegne.

Ubrzo nakon puštanja, Arkan se sa svojom jedinicom prvi put pojavio na ratištu u Tenji pored Osijeka u junu 1991., a njegova Garda, posjećaju mediji, je potom djelovala diljem Hrvatske, uglavnom po Lici, Baniji, Kordunu i Dalmaciji, čineći brojna razbojstva i pljačke. Stacioniran u Erdutu sa svojom jedinicom izvršio je ubistva većeg broja mještana civila u Dalju, Aljmašu i Erdutu, hrvatske i mađarske nacionalnosti. Oni savjesniji srpski mediji pišu kako je kao dio programa "obuke" njegove postrojbe je bilo i ubijanje hrvatskih civila na okupiranom području, na način da bi hrvatski civil bio doveden u kamp za obuku, gdje bi ga pripadnici Arkanove garde smaknuli.

Mediji pišu da je usprkos zločinima uživao zaštitu Srpske pravoslavne crkve. Glavni tužitelj Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je objavio optužnicu protiv Arkana, a teretilo ga se za siulovanja, ubojstva i druga nehumana djela.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Andrej Isakovic/Afp Milos Vukadinovic/Afp Vincent Amalvy/Afp Vincent Amalvy/Afp Andrej Isakovic/Afp Andrej Isakovic/Afp
Andrej Isakovic/Afp

Ceca suze roni za zločincem

Milos Vukadinovic/Afp

Svi su ga se bojali, a onda je jedan atentar ‘sredio‘ sve...

Vincent Amalvy/Afp

Žrtve Arkanovaca je u Hrvatskoj snimio fotoreporter poznate strane agencije AFP-a. Arkan je sijao užas i ove slike nikada ne smijemo zaboraviti, ma koliko Ceca i pojedini Srbi šutjeli o tome... 

Vincent Amalvy/Afp

Arkanovci

Andrej Isakovic/Afp

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/zadar/forum/nemaju-srama-srbi-u-stopu-prate-pevaljku-cecu-koja-narice-nad-grobom-krvnika-arkana-likvidiranog-prije-23-godine-1256889 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=83fbaea5ddeb67191cd803154c50b5d485706bf9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nemaju+srama%3A+Srbi+u+stopu+prate+%E2%80%98pevaljku%E2%80%98+Cecu+koja+nari%C4%8De+nad+grobom+krvnika+Arkana%2C+likvidiranog+prije+23+godine&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fforum%2Fnemaju-srama-srbi-u-stopu-prate-pevaljku-cecu-koja-narice-nad-grobom-krvnika-arkana-likvidiranog-prije-23-godine-1256889 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fforum%2Fnemaju-srama-srbi-u-stopu-prate-pevaljku-cecu-koja-narice-nad-grobom-krvnika-arkana-likvidiranog-prije-23-godine-1256889 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ZLO I NAOPAKO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ForumZLO I NAOPAKO

Nemaju srama: Srbi u stopu prate ‘pevaljku‘ Cecu koja nariče nad grobom krvnika Arkana, likvidiranog prije 23 godine

Piše PSD
15. siječnja 2023. - 21:40

"Danas se navršava 23 godine od smrti Željka Ražnatovića Arkana, a njegova udovica, Ceca Ražnatović među prvima se pojavila na na Novom groblju", tako su srpski mediji opet izvijestili o obljetnici likvidacije zločinca koji je zapovijedao Srpskom dobrovoljačkom gardom. 

Tu je, naravno, bio i pravoslavni pop. I sva sila kamera, novinara. Ceca tužna, za nju je Arkan "nežna beba". No, zapitaju li se srpski novinari čiju to smrt obilježavaju, spomenu li se svih onih koji su u mukama umrli zbog Arkana? 

image

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp
image

Ceca suze roni za zločincem (arhivska fotografija)

Andrej Isakovic/Afp

No, nigdje spomena o njegovim zločinima, lopovluku, silovanjima i ubojstvima kojima se, kao poslovnom strategijom, bavio cijeloga svoga života. Ni crtice... Kad kažemo poslovnom strategijom, dobro je dokumentirao da su Arkanovi huligani pustošili mjesta, ubijali Hrvate i muslimane, a oni koji su se spasili pobjegli su bez ičega u rukama iz gradova, općina i sela.

Video današnjeg obilježavanja godišnjice likvidacije: 

A onda bi na scenu stupala najveća trulež iz Srbije koja je pljačkala leševe i napuštene kuće, a potom su onda plijen preprodavali i uplaćivali u kasu zločinca s međunarodnom karijerom. Arkan je, dakle, dobro naplatio svoje četništvo, a poslije se oženio Cecom koja i danas ubire plodove njegove avanture po Bosni i Hrvatskoj. Arkan je bio čovjek koji nije imao milosti, a Ceca ga i dalje slavi i naziva "nežnom bebom".

image

Žrtve Arkanovaca je u Hrvatskoj snimio fotoreporter poznate strane agencije AFP-a. Arkan je sijao užas i ove slike nikada ne smijemo zaboraviti, ma koliko Ceca i pojedini Srbi šutjeli o tome... 

Vincent Amalvy/Afp

"Ni osamnaest godina nakon ubistva u jednom Beogradskom hotelu, pevačica ne može da sakrije bol i tugu. U javnosti je često govorila kako je Arkan bio muškarac koji ju je čuvao kao malo vode na dlanu. Perfektno je govorio pet jezika. Bio je inteligentan tip, plus ludo hrabar, i povrh svega neviđeno nežan. To potpisuje žena koja je s njim pet godina delila i dobro i zlo. U kući je bio prava beba", pisali su srbijanski mediji.

image

Arkanovci

Vincent Amalvy/Afp

No, dok srpski mediji slave "nežnu bebu", valjda podsjetiti tko je zaista bio taj kriminalac.

Već kao dječak je u Beogradu džepario po ulici i obijao kioske, završo je u Domu za maloljetne prijestupnike u Novom Sadu. Kao pubertetlija osnovao je bandu koja je krala po cijeloj Jugoslaviji, a njegova skupina je na djelu uhvaćena ni manje ni više nego u Zagrebu. Zatvoren je tri godine u maloljetničkom zatvoru u Valjevu, a već 1972. vidi da mu je Jugoslavija tijesna i kao usavršeni lopov i ubojica bježi na zapad. Navodno je bio suradnik Udbe. Po cijeloj Europi je krao i ubijao, u nekoliko navrata je zatvaran, ali je isto tako dobivao i pomoć pa je pobjegao iz zatvopra u Nizozemskoj i Belgiji. Kako je krao po raznim zemljama tako je učio i jezike, pa ga srspki mediji hvale kao izuzetnog poliglota.

Novije slike Cecinog narikanja pogledajte OVDJE.

Uoči raspada SFRJ se pojavio u javnosti kao vođa "Delija", navijača "Crvene zvezde". Tijekom utakmice Dinamo - Crvena Zvezda u Zagrebu, 13. svibnja 1990., bio je čelu kolone huligane koji su razbijali po hrvatskoj metropoli, a zatim su palili po stadionu Maksimir. Arkanu se mož sviđala, ali je htio naoružati svoje podređene huligane i ubrzo im je dao pištolje i puške, te je osnovao paravojnu formaciju Arkanovi tigorvi, službeno nazvanu "Srpska dobrovoljačka garda". U garduz je primao i najokrutnije kriminalce koji su potom krali, ubijali, mučili po Hrvatskoj i BiH.

Evo kako to opisuje srpski tjednik Vreme:

"Srpska dobrovoljačka garda imala je oko tri stotine pripadnika. Učestvovali su u borbama u istočnoj Slavoniji u Laslovu, Ernestinovu, Vukovaru i drugim mjestima, ponekad samostalno, ali mnogo češće u sadejstvu sa JNA. Arkan je pretrpan oružjem – znao je istovremeno nositi pištolj, ‘bebeći‘ hekler, kalašnjikov i snajpersku pušku – lično predvodio svoje ljude. Njegovo komandovanje bilo je mješavina urlanja, šamaranja, poticanja i zdravorazumskih savjeta da se ne puca utaman, da se uhvati zaklon itd. Arkan i njegova Garda istakli su se u ratnim zločinima i etničkom čišćenju. Ali još i više u industrijskom i sistematskom pljačkanju sela po istočnoj Slavoniji. Gardisti zaduženi za bijelu i drugu tehniku, industrijske i poljoprivredne mašine te sve ostale vrste roba, nazivani su inžinjerci - navodi ‘Vreme‘, te još jednom podsjeća na jedan dobro poznat podatak.

image

Svi su ga se bojali, a onda je jedan atentar ‘sredio‘ sve...

Milos Vukadinovic/Afp

"Na povratku iz Knina u Beograd, Arkan je sa trojicom saputnika uhapšen u noći 28. na 29. novembar 1990. u Dvoru na Uni. Hrvatska policija je u njegovom vozilu našla dva heklera, pištolj, revolver, dvije ručne bombe i tri stotine metaka. Arkan je u Zagrebu optužen za pripremanje oružane pobune i rušenje ustavnog poretka Republike Hrvatske. Mada ga je branio tim od petnaestak poznatih i uglednih advokata iz Srbije i Hrvatske, činilo se da zadugo neće izići na slobodu. Međutim, svi koji su se na to kladili, izgubili su. Dok je Arkan u zagrebačkom zatvoru Remetinac na video-rekorderu gledao filmove koji su mu donosili čuvari, Bogdanović i Stanišić su neumorno pregovarali sa hrvatskim kolegama po funkciji Josipom Boljkovcem i Josipom Perkovićem. Kakav su sporazum postigli i uz kakve kompromise, nikad se nije saznalo. U svakom slučaju, Arkan je u junu 1991. u Zagrebu osuđen na pet godina zatvora i pušten da se do pravosnažnosti presude brani sa slobode. Odmah je privatnim avionom odletio za Beograd", navodi Vreme, dok drugi mediji pišu da je Arkan nekome u vodstvu mlade hrvatske države platio i milijun tadašnjih maraka da ga puste. Sve te priče nisu nikada do kraja razjašnjene, ali je očito pušten da pobjegne.

Ubrzo nakon puštanja, Arkan se sa svojom jedinicom prvi put pojavio na ratištu u Tenji pored Osijeka u junu 1991., a njegova Garda, posjećaju mediji, je potom djelovala diljem Hrvatske, uglavnom po Lici, Baniji, Kordunu i Dalmaciji, čineći brojna razbojstva i pljačke. Stacioniran u Erdutu sa svojom jedinicom izvršio je ubistva većeg broja mještana civila u Dalju, Aljmašu i Erdutu, hrvatske i mađarske nacionalnosti. Oni savjesniji srpski mediji pišu kako je kao dio programa "obuke" njegove postrojbe je bilo i ubijanje hrvatskih civila na okupiranom području, na način da bi hrvatski civil bio doveden u kamp za obuku, gdje bi ga pripadnici Arkanove garde smaknuli.

Mediji pišu da je usprkos zločinima uživao zaštitu Srpske pravoslavne crkve. Glavni tužitelj Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je objavio optužnicu protiv Arkana, a teretilo ga se za siulovanja, ubojstva i druga nehumana djela.

12. svibanj 2024 09:12