StoryEditorOCM
ForumUSPON I PAD

Nakon dvije godine nekadašnja kraljica ljepote i najopasnija žena na svijetu puštena je iz zatvora

Piše PSD
17. rujna 2023. - 11:42

Emma Coronel Aispuro (34), supruga ozloglašenog meksičkog narkobosa Joaquina ‘El Chapa‘ Guzmana, puštena je iz američkog zatvora nakon što je provela gotovo dvije godine iza rešetaka u Los Angelesu zbog pomaganja suprugu u distribuciji milijarde dolara vrijedne droge u Americi i pranja novca. Ema je inače bila osuđena na tri godine zatvora, a je stvarno ona, piše Jutarnji.

image

policijski snimak

-/Afp

Kao šef ozloglašenog kartela Sinaloa, Guzman (66) je 25 godina vladao meksičkom trgovinom i krijumčarenjem droge. Ljudi kojima se okružio spremni su bili i ubijati, otimati i mučiti.

image

Emma Coronel Aispuro

Johannes Eisele/Afp

Glamurozna mu supruga i majka dvoje djece sada je spremna započeti novi život bez njega. Kako je bivša kraljica ljepote postala osoba od povjerenje i saveznica najozloglašenijeg svjetskog narkobosa?

image
Don Emmert/Afp
image
Kena Betancur/Afp

Tek oslobođena zatvorenica rođena je u stočarskoj obitelji u blizini San Francisca 1989., a odrasla je u udaljenom selu Durango La Angostura u Meksiku. Sa 17 godina postala je kraljica ljepote, kada je pobijedila na izboru ljepote u sklopu Festivala kave u guave 2007. u Meksiku. Ima dvojno državljanstvo, a i nije prva u svojoj obitelji koju se povezuje s kartelima. Naime, njezin otac, Inés Coronel Barreras, bio je jedan od El Chapovih najpouzdanijih suradnika prije njegova uhićenja 2013. godine.

image
Johannes Eisele/Afp

Tako je i upoznala ‘El Chapa‘, zamolio ju je za ples na jednoj zabavi u Meksiku kad joj je bilo svega 17 godina.

Ubrzo mu je postala treća supruga. Vjenčali su se nakon što je ona napunila 18, El Chapo je 32 godine stariji od nje, a njihove dvije kćeri najmlađe su od devetnaestero djece za koju se govori da su njegova.

image
Don Emmert/Afp

U veljači 2021. pritvorio ju je FBI u međunarodnoj zračnoj luci Dulles u Washingtonu, pod optužbom za trgovinu drogom.

27. travanj 2024 23:16