StoryEditorOCM
ForumTRAGEDIJA KOD UČKE

‘Najgore je prošao vozač najvećeg vozila, a mjesto sudara je izgledalo stravično‘

Piše Zadarski.hr
11. kolovoza 2022. - 13:05

 

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u sudaru dva kombi vozila i cisterne u četvrtak ujutro, oko pet sati, dva kilometra od tunela Učke, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć, a očevid na mjestu nesreće još traje.

Prema prvim neslužbenim informacijama, ozljedama zadobivenim u sudaru podlegao je vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, javlja lokalni portal Burin.

Policija još uvijek rasvjetljava okolnosti nesreće, no prva saznanja s mjesta događaja kazuju da se tragedija dogodila kada se teški kamion, koji se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem. Nakon žestokog sraza, cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste.

Osim Hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenirali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač. - Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke - izjavio nam je jedan vozač koji je među prvima naišao na mjesto nesreće.

- Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane - kazao je sugovornik portala Burin, dok je policija dovršala očevid.

Zbog nesreće i očevida, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je neko vrijeme zatvorena za sav promet, a nakon toga se promet odvijao naizmjence jednom trakom. Jutros u 9 sati još uvijek se promet odvijao otežano, još je u tijeku bilo uklanjanje smrskanog tegljača s prometnice. Promet ovom dionicom brze ceste normaliziran je, kako je objavio HAK, u 10.40 sati.

20. rujan 2024 01:51