StoryEditorOCM
Forum‘OSVETA‘

Na hrvatskog radnika tijekom posla pala teška vrata, teško ga ozlijedila. Tvrtka mu je za ‘poklon‘ uručila - otkaz!

Piše PSD
11. siječnja 2023. - 19:24

Jedan muškarac iz Koprivnice, tada zaposlenik jednog poduzeća, doživio je ozljedu na radu u njihovu salonu u Zagrebu. Prilikom istovara s kamiona na njega su pala PVC balkonska vrata te je pao na zemlju i dobio teške tjelesne ozljede.

Općinski sud u Koprivnici donio je presudu u korist tužitelja te je firmi dosuđeno da nadoknadi štetu na ime imovinske i neimovinske štete u iznosu 20.023 eura. Presuda je još uvijek nepravomoćna pa je za očekivati da će se ova podravska firma ponovo žaliti, pše Podravski.hr.

Imao je muškarac, navodi se u presudi, trajne posljedice s obzirom na to da fizički više nije mogao raditi niti odlaziti na posao već se nalazio na dugotrajnom bolovanju. Uslijed svega pogoršalo mu se i psihičko stanje te su mu po završetku bolovanja u firmi dali otkaz. Iz nalaza i mišljenja liječničkih vještaka tijekom sudskog postupka vidi se kako mu je uslijed svih posljedica "došlo da se ubije", a kad o tome svemu sam govori, kako je naveo: plače, tjeskoban je i anksiozan.

Uslijed svega odlučio je podnijeti tužbu radi naknade štete protiv svog tadašnjeg poslodavca zbog povrede prava osobnosti uzrokovane dobivenim ozljedama na radu. Tijekom sudskog postupka firma je pokušala osporiti da je doživio nezgodu na radu prilikom istovara PVC stolarije u izložbenom salonu njihove poslovnice u Zagrebu 2012. godine. Negirali su svoju odgovornost za štetu koja je nastala njihovu radniku i svu krivnju usmjerili upravo na njega samog.

– Morao je biti upoznat na koji se način obavlja siguran rad na utovaru i istovaru PVC stolarije kao i o načinu povezivanja PVC elemenata na kamion – rekli su.

Dodali su kako ni nije bio upućen na istovar, već na ugradnju PVC stolarije na drugoj lokaciji te je tako na svoju ruku kao vozač kamiona odlučio istovariti PVC stolariju u salonu u Zagrebu.

Više OVDJE.

01. lipanj 2024 16:56