StoryEditorOCM
ForumPREDSJEDNIK RH

Milanović uživo s Pantovčaka: Ostavka? Ne da nije na stolu nego nije ni u ladici!

Piše Vijesti SD
26. ožujka 2024. - 20:29

Predsjednik RH Zoran Milanović za N1 televiziju večeras od 20 sati daje veliki intervju.

Podsjetimo, Milanović i dalje ističe da neće dati ostavku na mjesto predsjednika RH uoči parlamentarnih izbora, na kojima će biti nestranački kandidat za premijera na listi SDP-a.

S novinarkom N1 Natašom Božić Šarić predsjednik će razgovarati i o nadolazećim parlamentarnim izborima, o upozorenju Ustavnog suda i nizu drugih stvari. 

Kakvo vam je to pitanje, nemam ni stranku ni ljude – rekli ste mi prije mjesec i pol dana kad sam Vas pitala hoćete li se kandidirati na parlamentarnim izborima. Kad ste se i zašto predomislili?

Dva dana nakon toga. Kad sam vidio što se dogodilo s Turudićom, donio sam odluku da izađem iz zone komfora. Tu naprosto nije bilo izbora za mene i svodi se na pravo građane da izaberu koga će za premijera.

Izveli ste dosad neviđen politički manevar, natječete se za premijera dok ste još predsjednik. Jeste li pogriješili što niste dali ostavku i išli u čistu bitku?

Ma ne, to sam objasnio više puta. Branim galsko selo kao u Asterixu, branio sam institucije tijekom mandata, građani su na to dobro reagirali, a ovo je u meni sazrijelo tada kad sam odlučio da to mogu ponuditi i okupiti većinu za Treću republiku.

Niste razmatrali ni u jednom trenutku podnijeti ostavku? Plenković vas  je nazvao herojskim zecom.

Što nije došao ovdje? Niste kandidat. Kakve to veze ima?

Bio bih djetinjast da dam ostavku. Nije na stolu? Nije ni u ladici.

U 10 dana od najave kandidature – SDP su napustili neki partneri, javno su progovorili i istaknuti SDP-ovci (Picula) protiv ovakvog “preuzimanja stranke”, imamo i u anketi Crobarometar nagli pad potpore Vama kao premijeru. Koliko je vaš i Grbinov lukavi plan još realan?

Apsolutno je realan, ostvariv je i ostvarit će se. Postavili ste nekoliko teza. Što je Crobarometar? Istraživanje koje radi neka firma za neki novac. To je nešto na što se ne osvrćete. Da sam se osvrtao, odustao bih u 10. i 11. mjesecu u predsjedničkoj utrci.

27. travanj 2024 00:04