StoryEditorOCM
ForumUDARILI U STABLO

Korčula zavijena u crno, nitko ne pamti ovakvu tragediju: donosimo detalje nesreće u kojoj su izgubljena tri mlada života, automobil je prepolovljen

Piše DV
2. siječnja 2022. - 00:10

Za otočane 2. siječnja nije donio ništa dobro, početak godine za sve Korčulane, a pogotovo za malo naselje Smokvicu u središtu otoka nije mogao biti gori. Rano jutros, nešto prije jedan u noći, na dionici ceste D-118, dogodila se prometna nesreća u kojoj se smrtno stradala trojica mladića. Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik., sva su trojica iz Smokvice.

Okolnosti nesreće doznali smo neslužbeno, trojica mladića u dobi od 19, 22 i 24 godine zabavljali su se u jednom kafiću u Blatu. Kako je kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Neslužbeno doznajemo da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila, dva su vozača odlučili krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili glavnom cestom.

image
Mjesto nesreće
SD
image
Mjesto nesreće
SD

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine. Nepregledan zavoj, mokar kolnik i kako neslužbeno doznajemo jako velika i neprilagođena brzina razultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo i kako doznajemo puknuo na pola! Brzina je bila tolika da na cesti nema niti tragova kočenja.

U Smokvici danas velika tuga, kako doznajemo, mladići su bili vatrogasci, pripadnici DVD-a Smokvica, a dvojica su bili i jedinci. Općina će proglasiti dane žalosti.

29. travanj 2024 19:11