StoryEditorOCM
ForumLAVINA KOMENTARA

Iz Glasa poduzetnika reagirali na Plenkovićevu izjavu: ‘Kakav ste vi premijer? Može vas biti sram! Svoj kukavičluk pokazujete od početka krize...‘

30. siječnja 2021. - 13:38

To što se u Hrvatskom saboru nije glasalo o oporbenom prijedlogu o ukidanju obavezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori izazvalo je lavinu komentara nezadovoljnih poduzetnika. Posebno ih je iritirala izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da "kakvim je to poduzetnicima puno 42 kune članarine HGK-u mjesečno? To ni nisu poduzetnici.”

U grupi “Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0” koja na Facebooku okuplja više od 76 tisuća članova, u subotu ujutro, predsjedniku hrvatske Vlade obratio se i Dražen Oreščanin, izvršni direktor Glasa poduzetnika naslovivši objavu “Kakav ste Vi premijer”.

Prenosimo objavu u cijelosti.

“Sinoć ste se rugali poduzetnicima i pitali kakvi su to poduzetnici koji nemaju 42 kune, pa evo par konkretnih odgovora.

To su poduzetnici koji su uništeni i zgaženi politikom koju ova i sve prethodne vlade vode zadnjih 30 godina. Ali smo pošteni, ponosni i hrabri, uvijek spremni pomoći potrebitima i solidarni. I borit ćemo se za boljitak ovog društva i #Hrvatska20 do zadnje kapi krvi

Ali imam ja protupitanje, kakav ste vi premijer? Pa evo kakvi ste!

KUKAVICA

Jućer je HDZ pokazao kukavičluk nestavljanjem Zakona o HGK na dnevni red u Saboru, naravno po direktnom vašem nalogu. Hrabro izbjegavši poraz u demokratskom glasanju, jednom kada ste se našli u sigurnom okruženju svojih poslušnika, odjednom ste postali hrabri pa ste počeli vrijeđati poduzetnike i oporbu.

Svoj kukavičluk pokazujete od početka krize izbjegavanjem sastanka s UGP-om, jer najveća neprisilna udruga poduzetnika u Hrvatskoj s 15.500 članova je po vama manjina koja nije dostojna vašeg vremena.

Istovremeno, bez pogovora dolazite na deplasirane dodjele Zlatne kune vaše voljene komore, za to imate vremena, jer vam tamo svi klimaju i klanjaju vam se. Lav ste među ovcama, budite lav među lavovima.

SVJESNO RADITE PROTIV INTERESA NARODA

Jasna volja većine u Hrvatskoj, ne samo jučer u saboru, nego po svim peticijama i anketama je da članarina u HGK bude dobrovoljna. Ovakvim silovanjem javnosti, izvrtanjem činjenica, vrijeđanjem poduzetnika koji su građani ove države i birači, pokazujete da vam nije stalo do dobrobiti društva i građana, već isključivo do vlasti i vaše pozicije.

Može vas zbog svega ovoga biti sram, iako znam da je sram osjećaj koji je vama nepoznat” - poručili su premijeru iz Glasa poduzetnika.

Evo i nekih komentara nezadovoljnih poduzetnika uz tu objavu:

"Da bi zaradio 42 kn moraš prodati bar 10 kava a vi nama ne date prodat ni jednu..."

"Može se on rugati. Njegova plaća nije 4000 kn, kao ostalima. Od tih 4000 kn treba isplatiti plaću, režije, namete, najam posl. prostora i živjeti. To ni čarobnjak ne može."

"Ništa nova, nastavljaju u svom tonu. Na smicalice i spletke ste valjda bili spremni, nisu oni u parlamentu zbog svog znanja već zbog smicalica, trgovine i politikanstva."

"Ma, ne zamjerite mu. Nije on kriv . On nikad nista nije platio od svojih novaca ni kavu ni mob ni benzin . Pa mu je to sitnica. Ne stvarno nije on kriv nego svi mi."

19. travanj 2024 17:23