StoryEditorOCM
Forum18 MJESECI ZATVORA

Hrvatski manijak s Instagrama ucjenjivao 24 djevojke i žene tražeći im gole fotografije i seks - neke su pristale...

Piše VIJESTI SD
3. lipnja 2023. - 11:46

Nikola zvan Niki (26) ucjenjivao je 24 djevojke i žene putem lažnih Instagram profila na kojima je objavljivao njihove fotografije uz navode da pružaju seksualne usluge.

Instagram manijak iz okolice Zaboka činio je to od studenoga do ožujka predlani, sve dok mu policija nije ušla u trag i uhitila ga. Oštećene djevojke iz Zagorja, Zagreba i Podravine prijavile su sve policiji nakon što su bile izložene neviđenim torturama i ucjenama - piše Danica.

Nikola je ovih dana osuđen na 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora te zabranu pristupa Internetu na dvije godine. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, nadzor nad tom mjerom kojom mu je zabranjen Internet preuzima Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti HAKOM.

‘Dama traži seks’

Presuda je nepravomoćna i Nikola se na nju može žaliti. 

Prema presudi, on je “pribavljao screenshot početnih stranica Instangram profila više ženskih osoba s njihovim slikama i imenima, nakon čega ih je stavljao na svoje Instagram profile različitih naziva uz komentare sa seksualnim konotacijama”.

“Nakon toga je s djevojkama putem Instagram platforme započinjao komunikaciju šaljući im tako lažno izrađene profile, a s ciljem dobivanja fotografija s njihovim intimnim dijelovima tijela u zamjenu za daljnje neobjavljivanje i brisanje lažno izrađenih profila”, navode tužitelji.

Oglas na porno stranicama

“Usamljena dama traži seksualne usluge, traži vrući ku… da joj razvali vag…, kleči i moli da ju netko poš…”, objavio je uz sliku jedne djevojke. Sličan tekst stajao je i uz snimku druge.

Žrtvama je prijetio je da će ih prijaviti Centru za socijalnu skrb i slati rodbini lažne oglase koje je izradio s njihovim identitetom. Tri su mu poslale svoje nage fotografije nadajući se da će ucjene prestati. Ali, nisu.

“Bilo me je strah da stvarno ne počne objavljivati razne objave u moje ime i da po mjestu ne lijepi plakate s oglasom da tražim seksualne usluge. Bila sam u postupku rastave gdje se odlučuje i o skrbi za djecu, pa sam pristala na ucjenu. Toj osobi sam na Instagramu poslala dvije-tri svoje fotografije gdje sam se fotografirala u grudnjaku. Nakon toga osoba je htjela da se fotografiram i bez grudnjaka, na što nisam pristala, već sam o svemu istu večer obavijestila policiju”, ispričala je jedna od žrtava tijekom istrage.

Jedna od djevojaka je na koncu također pristala na slanje svojih fotografija u “strahu da će se te neugodnosti nastaviti”.

Nije obrisao lažnu objavu

“Poslala sam dvije fotografije svojeg nagog poprsja, a kad je osoba tražila još fotografija, odnosno nije željela izbrisati lažnu objavu za moje seksualne usluge, prekinula sam komunikaciju te sam sve odlučila prijaviti policiji”, ispričala je istražiteljima.

Neke od žrtava Nikola je ucjenjivao tražeći seks i prijeteći im da će ih nastaviti sramotiti ako ne dođu do njega u stan. Prijetnje na koncu nije uspio ostvariti jer je policija otkrila tko se skriva iza desetak lažnih Instagram profila otvorenih na muška i ženska imena.

Nikola se tijekom istrage branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja tužitelja - piše Danica.

25. rujan 2023 02:27