StoryEditorOCM
ForumAFERA JANAF

Grmoja: Imam dokaze da je Plenković direktno zapovijedao DORH-om! Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, spreman sam odgovarati za to

Piše PSD
7. listopada 2020. - 13:32

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na televiziji N1 govorio je jutros o istražnom povjerenstvu koje žele osnovati potaknuti aferom Janaf, a u emisiji je Grmoja i teško optužio predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

"Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta, na vašoj televiziji, tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze", kazao je Grmoja.

*"Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet", dodao je.

Potom je precizirao: "Imam određene dokumente koje sam proslijedio", rekao je i objasnio da se s njima "ništa ne događa", zbog čega, kako je rekao, "zato ovo i čini".

"Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministartstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist", kazao je Grmoja.

Rekao je da je potom: "Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu", i dodao kako je "istog dana DORH odbacio prijavu", ustvrdio je Grmoja.

Grmoja je za N1 komentirao i to što su predstavnici oporbenih klubova predstavili u Hrvatskome saboru prijedlog odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi moguća ometanja i onemogućavanja neovisnih istraga i procesuiranja slučajeva korupcije ili druge nedopuštene utjecaje vlasti na njih.

"Skandalozno je da premijer na dan kada (zamjenica) državnog odvjetnica podnozi zahtjev za razrješenjem, jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, da on šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića.", rekao je Grmoja u emisiji.

Nikola Grmoja i u Saboru se jutros osvrnuo na jučerašnju izjavu premijera Plenkovića, koji je kazao da nema potrebe za osnivanjem saborskog povjerenstva u vezi s aferom Janaf rekavši da je zahtjev za osnivanjem preširok.

"Ne zamjeram premijeru, on je ionako izjavio da ništa ne zna. Ipak bi bilo dobro da bude upoznat s činjenicama, a ne da se sramoti. Nije on taj koji odlučuje što će Sabor istraživati. Ne trebaju nam fiškalni argumenti. Pitanje je želimo li se ili ne želimo obračunati s korupcijom. Što krije neznajući Andrej Plenković?" upitao je Nikola Grmoja u sabornici.

19. travanj 2024 07:05