StoryEditorOCM
Forum‘ZNAM GA,NEĆE STATI‘

Bivši zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije otkrio Putinove opake namjere: Opkolit će Kijev, a onda će od Zelenskog tražiti ovo...

Piše PSD
5. ožujka 2022. - 20:00

Andrej Fedorov, bivši zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije, rekao je za Al Jazeeru da je cilj ruskog predsjednika Vladimira Putina opkoliti glavni grad Ukrajine Kijev, a zatim dati ultimatum predsjedniku Volodomiru Zelenskom.

"Proglasio je vrlo jasan cilj da Ukrajinu, kakva je danas, treba promijeniti", rekao je Fedorov iz Moskve. “Poznajem ga mnogo godina, neće stati. Najvjerojatnije će se u sljedećih 5-6 dana vojna operacija proširiti na mnogo više teritorija, uključujući Odesu”, predvidio je.

“Ruska vojska će opkoliti Kijev, a onda će biti svojevrsni ultimatum za možda 24 sata da Zelenski podnese ostavku, da vlada podnese ostavku, da proglasi nešto poput privremene vlade ili nešto slično, jer s vojnog stajališta, vrlo je opasno započeti vojni napad na Kijev – može donijeti veliku štetu”, dodao je Fedorov.

“Također, ne zaboravimo da Kijev igra vrlo važnu ulogu u povijesti Rusije; u Rusiji je zovu majkom svih ruskih gradova.”

22. veljača 2024 04:44