StoryEditorOCM
ĐiradaZAGONETKE UZ UČENJE O PRVOM SVJETSKOM RATU

Zavirite u Escape room na zadarskoj rivi, sudjelovanje je besplatno

9. listopada 2018. - 21:20
escape6-091018.JPG

Na zadarskoj rivi u utorak ujutro otvoren je Escape room, popularna igra u kojoj sudionici, zatvoreni u određenom prostoru, uz pomoć tragova rješavaju zagonetke i pokušavaju iz jednog prostora ući u drugi te na koncu "pobjeći" iz zaključanih soba. Bijeli šator na rivi krije nekoliko prostorija poput bolnice, rova i sobe za novačenje kroz koje sudionici igre prolaze, rješavaju zagonetke u njima i pritom uče o Prvom svjetskom ratu.

- Povodom obilježavanja stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata i proglašenja 2018. godine „Godinom kulture“, županijska ustanova Inovacija provodi projekt Networld i ujedno je jedini partner iz Hrvatske na projektu. Cilj nam je educirati mlade i dati svoj doprinos razvoju kulturnog turizma - kazala nam je na otvorenju Anamaria Mađerić, voditeljica projekta čiji je jedan od produkata i ovaj Escape room. Na Networld projektu sudjeluju 33 zemlje, a partneri iz Mađarske izradili su ovu "sobu za bijeg" koja bi trebala obići i sve ostale države sudionice projekta.

Tijekom potrage u Escape roomu sudionici moraju riješiti prepreke uz timski duh i suradnju, a razni zvučni i videoefekti pridonose stvaranju dramatične atmosfere. Ulazak u šator je besplatan, u njega možete ući i sami, ali kako kažu organizatori, najzanimljivije je kada se radi u grupi od tri istraživača. Bit će vam potrebno oko pola sata da otkrijete sve zagonetke i obiđete sve prostorije.

Prošetajte do zadarske rive i zavirite u ovu interaktivnu igru s elementima enigmatike od od 9. do 13. listopada svaki dan od 10 do 22 sata.

26. svibanj 2024 13:40