StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS

Započinje jesensko zimski program Kino Zone, sve što je ‘skuhao‘ u ‘‘Bosanskom loncu‘‘, otkriti će autor filma Pavo Marinković!

Piše Zadarski.hr
30. listopada 2023. - 09:04

S posljednjim danima mjeseca listopada na opće zadovoljstvo vraća se i program Kino Zone! Za jesen i zimu smo vam pripremili hrpu fantastičnih filmova i zanimljivih gostiju, a upravo jedan takav naslov otvara ovog ponedjeljka naše cjelogodišnje kino.

Riječ je o filmu koji je svoju svjetsku premijeru imao na nedavno održanom Sarajevo film festivalu, a što nam je sve ‘skuhao‘ u svojem ‘‘Bosanskom loncu‘‘, nakon projekcije će nam otkriti sam autor filma, Pavo Marinković!

Faruk Šego, neuspješni bosanski pisac, bit će deportiran iz Austrije ukoliko ne dokaže da je doprinio kulturnom životu svoje nove domovine. Njegova posljednja prilika je kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu.

Nakon dugih sedam godina i zabavne satirične romantične drame ‘‘Ministarstvo ljubavi‘‘, redatelj i scenarist Pavo Marinković nam se vraća s jednom malom, toplom, humorističnom, a ujedno i do sad najosobnijom pričom u karijeri koja se bavi temom egzistencijalne krize čovjeka koji je na svojem životnom putu izgubio samog sebe, ali je isto tako i pronašao novu priliku da se vrati u zbilju.

U ulozi Faruka gledat ćemo popularnog bosansko-hercegovačkog glumca Senada Bašića, dok ostatak međunarodne glumačke postave među ostalima tumače i: Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Bruna Bebić, Admir Glamočak, Zlatko Burić Kićo, Igor Kovač, Julia Franz Richter, Goran Grgić te Dejan Aćimović.

‘‘Bosanski lonac‘‘ je na rasporedu u ponedjeljak 30. listopada s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice, po cijeni od 4 eura (30,14 kuna) za redovnu i 3 eura (22,60 kuna) za studentsku, mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

29. travanj 2024 00:40