StoryEditorOCM
ĐiradaSTOTINU IZVOĐAČA

Zadarski plesni ansambl predstavlja svoju godišnju produkciju, gosti programa dvije plesne udruge

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2023. - 08:32

Godišnja produkcija plesnog studija Zadarskog plesnog ansambla održat će se u četvrtak, 15. lipnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19 sati. Kraj sezone i školske godine ovaj najstariji ansambl u Dalmaciji tradicionalno plesnim nastupom obilježava već 30 godina.

Na pozornici oko stotinu polaznika plesnog studija predstavlja otvoreno polje igre tijela, glazbe i pokreta, izgrađuju mjesto čistog plesa s raznovrsnim i bogatim rasponom raspoloženja i emocija. Kako Zadarski plesni ansambl od samog početka njeguje izrazito edukativnu crtu u svom radu s djecom i odraslima, kroz izvedbeni program na pozornici se jasno očitava obrazovna vertikala i razvoj potencijala plesača od predškolskog uzrasta, osnovnoškolskog, srednjoškolskog, pa do odraslih plesača.

Različitom koreografskom rukopisu pridonose voditelji Lara Stanin, Martina Ružić, Patricia Gospić i Josipa Štulić. Kao gosti programa nastupit će dvije plesne udruge koje zbog kiše na otvorenoj pozornici prilikom proslave Svjetskog dana plesa nisu uspjele pokazati svoje radove. To su Ladies jazz s voditeljicom Stellom Rončević i grupa In fluks koju vodi Evita Iglić. Voditelj cjelovečernjeg programa je dugogodišnji suradnik Ansambla, zadarski glumac i redatelj Vinko Radovčić.

Program je nastao u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar uz podršku zaklade Kultura nova.

28. travanj 2024 18:10