StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Večeras ide „Sedmo nebo“, rasprodana svečana premijera filma „Samo kad se smijem“ sa Zadrankom Tihanom Lazović - idu dodatne projekcije

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2023. - 08:37

Ovog ljeta je do suza nasmijao dupkom ispunjenu pulsku Arenu, isto je ponovio i prilikom otvorenja nedavno održanog Zagreb Film Festivala, a večeras to iskustvo očekuje i gledatelje Kino Zone jer nam na program stiže debitantski igrani film Jasne Nanut, urnebesna komedija ‘‘Sedmo nebo‘‘!

Nino Radman je čovjek s previše žena i premalo vremena, hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi da se zaljubio u drugu, traži pomoć „stručnjaka“ čiji ga savjeti vode u još veći kaos.

U strahu od žene, Ninova paranoja sve više raste, a on se pretvara u tempiranu bombu. Hoće li trijumfirati ili krahirati, otkriva ova komedija neočekivanih obrata, u kojoj je samo jedna stvar veća od Ninovih problema – njegov tlak…

Poznato i popularno televizijsko lice, Jasna Nanut, okrenula se nakon višegodišnje karijere na malim ekranima svojoj najvećoj strasti, filmu, a nakon uspjeha s kratkometražnim naslovima na red je stigao i njezin dugometražni prvijenac koji domaćoj publici donosi osmijeh na lica.

Komedija ‘‘Sedmo nebo‘‘ prati Nina (ponovno fantastični Krešimir Mikić), producenta popularnog Tv showa koji ispod fasade velikog ljubavnika skriva lice običnog slabića. On uz savjete svojeg kuma (atipična uloga Nikše Butijera) umjesto pravih donosi sve krive odluke i brzo nam postaje jasno kako ga očekuje prava katastrofa.

Režiran u duhu lepršavih španjolskih komedija s laganom naglašenom ženskom emancipacijom, urnebesnim rolama dvojca Mikić/Butijer te zapažene nastupe naše Zadranke Ive Jerković Oreški i Ive Mihalić, ‘‘Sedmo nebo‘‘ je pravi koktel smijeha kakav nismo dugo vidjeli i kakav je nasušno nedostajao domaćoj kinematografiji. Nakon projekcije filma u moderiranom razgovoru će nam se pridružiti ekipa filma (autorica i scenaristica Jasna Nanut, glavne glumice Iva Jerković i Iva Mihalić te producent i koscenarist Hrvoje Osvadić) koja će otkriti sve sočne detalje, kako iza, tako i ispred kamere.

U "Sedmom nebu" smo ove srijede, 22. studenog s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30,14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije. Zbog iznimnog interesa organizirana je i dodatna projekcija filma, ove subote 25. studenog s početkom u 18 h, također u Polivelentnoj dvorani Providurove palače.

 

Rasprodana svečana premijera filma „Samo kad se smijem“ u HNK Zadar

 

Programski bogat mjesec studeni Kino Zona će zaključiti s jednim od najiščekivanijih domaćih naslova godine, izuzetnim filmom kojeg nitko ne bi trebao propustiti, briljantnom, potresnom i nadahnjujućom dramom ‘‘Samo kad se smijem‘‘ koji je našoj sugrađanki Tihani Lazović donio zasluženu Zlatnu arenu za najbolju glumicu na ovogodišnjem festivalu u Puli!

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj.

Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije…

Inspirirana brojnim zastrašujućim stvarnim događajima, drama redateljice i scenaristice Vanje Juranić ‘‘Samo kad se smijem‘‘ neopisivo je filmsko iskustvo koje gledatelje i društvo u cjelini poziva na hitno djelovanje i nužne promjene u pravnom sustavu, a sagledan je primarno iz perspektive žrtve, njezinim unutarnjim previranjima i u konačnici ultimativnoj žrtvi koju je podnijela sve kako bi spasila goli život.

Impresivan niz glumačkih ostvarenja, naša Tihana Lazović ovdje uzdiže na poseban nivo kvalitete, jednako joj parira i Slavko Sobin u ulozi supruga zlostavljača, a krajnje realističan i direktan redateljski pristup Vanje Juranić involvira gledatelja kroz apsolutno svaki aspekt priče. Uz spomenuti glumački dvojac, casting upotpunjuje čitava plejada zadarskih glumaca, dok sam grad Zadar nakon više desetljeća postaje prava filmska kulisa.

Nakon projekcije uslijedit će i moderirani razgovori uz članovi filmske ekipe predvođeni redateljicom i glavnom glumicom.

Film je na rasporedu u četvrtak 30. studenog s početkom od 20 h u HNK Zadar te su sve ulaznice za film već rasprodane.

Zbog iznimnog interesa i rasprodane premijere omogućene su dodatne projekcije, prva već 02.12. u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Cijena ulaznice za sve projekcije u Providurovoj palači iznosi 4

28. travanj 2024 18:10