StoryEditorOCM
ĐiradaPANEL RASPRAVA

Umjetna inteligencija u turizmu? "Hrvatska ima priliku postati lider u inovacijama u tom sektoru na globalnoj razini"

Piše Zadarski.hr
16. rujna 2024. - 19:56

Večeras je u dvorištu Palače Cedulin Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju, poznata kao CroAI, u suradnji s Infobip Shift održala meetup posvećen zanimljivoj temi "Je li umjetnoj inteligenciji mjesto u turizmu?” 

Kroz tu temu panelisti su se dotaknuli renutnog stanja hrvatskog turizma po pitanju digitalizacije i uporabe novih tehnologija, načina i mogućnosti kojima umjetna inteligencija može poboljšati turističku industriju u Hrvatskoj i izvan nje, optimizirati poslovanje i otvoriti nove prilike u turizmu.

Gošće na panelu su bili Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra, Marko Mišulić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rentlio, Robert Gobo, direktor odjela digitalizacije u Valamaru i Igor Radić, savjetnik ministra turizma i sporta, uz moderatoricu Majdu Mikulandru.

image

panel u sklopu Infobipa

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

- Tehnologija mora biti nezaobilazna tema kada govorimo o našem turizmu, jer primjena tehnologija kao što su automatizacija, umjetna inteligencija i analitika podataka pomažu u donošenju boljih odluka, smanjenju troškova i personalizaciji iskustva gostiju. Osim toga, digitalne platforme omogućuju bolju povezanost između različitih dionika u turističkom sektoru, što vodi ka većoj suradnji i inovacijama. Hrvatska ima priliku postati lider u inovacijama u turizmu na globalnoj razini, a digitalizacija je ključni korak u tom smjeru. Zato moramo biti proaktivni u prihvaćanju novih tehnologija i inovacija - kaže Mišulić, izvršni direktor tvrtke Rentlio.

Rentlio je operativni sustav za upravljanje turističkim objektima. Bilo da se radi o velikom hotelu, ili apartmanu, sustav koji su razvili automatizira i pojednostavljuje različite procese, a administrativni dio procesa prijave gostiju je, uz pomoć Rentlia, skraćen na 31 sekundu.

image

panel rasprava

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
16. rujan 2024 19:56