StoryEditorOCM
ĐiradaNOVI PROJEKT

U travnju u Zadru festival ‘Paradigma‘: promenadom na Kalelargi slavit će se svako zadarsko ‘dite‘, a na trgu će se izabrati i najosvješteniji roditelj

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2023. - 15:09

U organizaciji društva ‘Propela‘, te pod autorstvom Eloize Dušević u Zadru će se u utorak i srijedu, 4. i 5. travnja održati Pilot projekt ‘Paradigma‘.

Riječ je o festivalu sa sloganom ‘Upoznajte sebe, upoznajte (kroz) svoje dijete!‘ koji se sastoji od edukativnih i kulturnih događanja u gradu Zadru.

Prvi dio se odnosi na kulturu i održava se na otvorenom, te je ulaz slobodan i svi su dobrodošli. Drugi dio je zatvorenog tipa i odnosi se na edukaciju odnosno predavanja i radionice.

- Zadar je grad s najvećim natalitetom u Hrvatskoj pa ovim festivalom želimo tu pozitivnu statistiku proslaviti kroz različita događanja i kroz rad na sebi i djeci na kojima grad ostaje. Cilj projekta je rast pojedinca, obitelji i same zajednice - poručuju organizatori.

Centralni događaj festivala ‘Promenada‘ održat će se u subotu 1. travnja, na Kalelargi pod imenom ‘Dite zadarsko‘. Bit će to šetnja Kalelargom u pravom zadarskom stilu, kojom će se slaviti najveći natalitet u državi i svako ‘zadarsko dite‘.

Na Forumu će se okupiti povorka djece i odraslih, odakle će svi zajedno krenuti u promenadu do Narodnog trga.

Na trgu će biti prigodan program, sačinjen od gostovanja i interakcije sudionika s terapeutima gdje ćemo izabrati najosvještenijeg roditelja kroz kviz.

U Kneževoj palači i Koncertnoj dvorani 4. i 5. travnja održat će se radionice i predavanja s terapeutima: Jane Karamar, diplomirani psiholog, medunarodni terapeut integralne psihoterapije, te Irenom Jurjević, gestalt psihoterapeutom.

Iskustvena radionica: ‘Odraslost‘ bez stresa održat će se 4. travnja u 16 sati, s

terapeutkinjom: Jane Kramar, diplomiranom psihologinjom, te terapeutkinjom integralne psihoterapije. Kramar će potom održati i predavanje ‘Upoznajte sebe, upoznajte (kroz) svoje dijete!‘ održat će se isti dan u 18.30 sati.

Iskustvena radionica: ‘E.M.D.R Peglanje neugodnih iskustava!‘, održat će se 5. travnjau 16 sati s terapeutkinjom Irenom Jurjević, gestalt psihoterapeutkinjom,

Iskustvena radionica koju će voditi Jane Kramar ‘Roditeljevanje Odgaja li vas vaše dijete?‘ održat će se isti dan u 18.30 sati.

 

Ulaznice za događaj su u pretprodaji na ulaznice.hr

 

23. travanj 2024 11:05