StoryEditorOCM
ĐiradaU NARODNOM MUZEJU

U sklopu 27. Edukativne muzejske akcije ciklus radionica ‘Zagrli ples‘

Piše Zadarski.hr
29. travnja 2022. - 15:21

Radionice Zagrli ples se sastoje od četiri plesne radionice s istom grupom polaznika. Na dogovornom sastanku 4. svibnja, zainteresirani polaznici će se upoznati s planom radionica i dogovoriti za daljnje termine. Ukoliko bude više zainteresiranih od predviđenog broja polaznika organizirat će se više grupa. Plesne radionice su prilagođene djeci osnovnih škola i to učenicima od 5. do 8. razreda. Ciklus plesnih radionica pod nazivom Zagrli ples održati će se u atriju Providurove palače.

Početak ciklusa radionica predviđen je za 4. svibnja, u 16 sati u atriju Providurove palače. Nakon završenih radionica planiran je i završni performans na kojem će polaznici otplesati naučenu koreografiju (18. svibnja u 10 i 12 sati). Na taj način će se obilježiti i svečanost obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja.

Svrha radionica je potaknuti djecu na pokret, komunikaciju s muzejskim prostorom kao mjestom koje inspirira i potiče na pokret. Radionice će se održavati u atriju Providurove palače prema dogovorenim terminima. Ciklus plesnih radionica predviđen je za grupu od 20 sudionika. No, po potrebi će se organizirati i dodatne grupe i termini.

Tijekom svibnja Providurova palača postat će mjesto susreta i zagrljaja muzeja i plesa.

Pridružite nam se u ovom plesnom zagrljaju!

Prijave na email adresu: pedagog@nmz.hr

28. travanj 2024 10:44