StoryEditorOCM
ĐiradaFORUM BLUES BAR

U klub Guma na Kalelargi u subotu 13. svibnja stižu zvijezde Supertalenta - The Bad Week: moćan vokal, gitara, usna harmonika i bubanj sve osvajaju!

Piše Forum Blues bar
29. travnja 2023. - 19:35

Ljubitelje country bluesa i rock i rhytm & blues standarda u subotu 13. svibnja u klubu Guma očekuje prava atrakcija. Na Kalelargu i prvi put u Zadar stižu - The Bad Week. Trio iz Novog Sada koji je regionalne gledatelje i slušatelje oduševio nastupima u prošlom izdanju hrvatskog Supertalent showa obilježit će peto ovosezonsko izdanje Forum Blues bara.

- Radi se o stvarno sjajnom triju. Iskoristili su odlično trenutak i nastupom u talent showu prezentirali svoj potencijal široj publici.

Isti taj autentični zvuk s izvanrednim vokalom, virtuoznim usnim harmonikašem i uigranim bubnjarem donijet će nam u Zadar.

Trenutno su možda i najpoznatiji ambasadori bluesa na našim prostorima, ali i jedni od najkvalitetnijih - kazao je Andrija Prović iz Forum Blues bara u Gumi.

Glazbeni sastav The Bad Week nastao je u srpnju 2020. godine u Novom Sadu kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada. U skladu s dugogodišnjom tradicijom kulture uličnih svirača u gradu bend je doprinio njegovoj atmosferi i energiji, da bi kasnije proširili svoju umjetnost nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije. Ovaj jedinstveni trojac (vokal, akustična gitara, usna harmonika i bubnjevi) je, pored cover-a, većinski orijentiran na američki country blues stil, a kroz nastupe je stvorio i autorski repertoar koji je pretočen u album “So It Was” objavljen 2022. godine.

The Bad Week trenutno promoviraju debi album na raznim koncertima i usputno spremaju materijal za novi studijski projekt.

Prošle godine bend je aplicirao za natjecanje u Supertalentu na kojem je usprkos jakoj konkurenciji, dogurao do samog finala. To su postigli isključivo svojim očaravajućim performansom, karizmom i energijom; elementi kojima na live nastupima rijetko koga ostave ravnodušnim i često tjeraju na ples, baš onako kako se nekad plesalo na blues koncertima u prvom dijelu 20. stoljeća.

19. travanj 2024 18:39