StoryEditorOCM
ĐiradaNA REPERTOARU

U Kino zoni kriminalistička komedija ‘‘Zločin je moj‘‘ francuskog redatelja Françoisa Ozona

Piše Zadarski.hr
15. veljače 2024. - 08:58

Romantična drama ‘‘Prošli životi‘‘ i dokumentarac ‘‘Snajka: Dnevnik očekivanja‘‘ još su nam jednom dokazali kako je ljubav nepredvidljiva, misteriozna i zavodljiva, a u petak 16. veljače se u Kino Zoni ‘bacamo‘ u jednako privlačne vode krimića i komedije. Legendarni i bez imalo sumnje, neumorni, francuski redatelj François Ozon vraća nam se na program s krimi komedijom ‘‘Zločin je moj‘‘!

Priča Ozonova najnovijeg filma smještena je u Pariz tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća, a prati Madeleine, mladu, lijepu i siromašnu glumicu bez kakvog talenta koja biva optužena za ubojstvo slavnog producenta. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Pauline, mlade nezaposlene odvjetnice, Madeleine je oslobođena krivnje zbog toga što se smatra da je zločin počinila u samoobrani. Uskoro započinje njezin novi život, ovaj put slavan i uspješan, sve dok prava istina ne izađe na vidjelo…

Kriminalistička komedija ‘‘Zločin je moj‘‘ svojevrsna je adaptacija istoimenog kazališnog komada kojeg su 1934. godine napisali Georges Berr i Louis Verneuil, a koju je Hollywood do danas već dva puta adaptirao u dugometražne igrane filmove - “True Confession” iz 1937. te “Cross My Heart” iz 1946. godine.

Redatelj François Ozon za glavne je uloge odabrao dvije mlade glumice koje su nedugo prije početka snimanja ostvarile svoje prve velike nastupe u igranim filmovima. Radi se o Rebecci Marder koja je nastupila u filmu “Simone: Žena stoljeća” te Nadiji Tereszkiewicz koju je hrvatska publika imala prilike vidjeti u njezinom glumačkom prvijencu “Zauvijek mladi” redateljice Valerije Bruni Tedeschi koji je krajem ljeta igrao u domaćim kinima. Pored dvije sjajne, mlade glumačke nade francuske kinematografije u filmu jednu od glavnih uloga ostvarila je i jedna od najslavnijih francuskih glumica svih vremena Isabelle Huppert čiji je lik kojeg tumači temeljen na slavnoj kazališnoj glumici Sarah Bernhardt.

‘‘Zločin je moj‘‘ je na rasporedu u petak 16. veljače s početkom od 20h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

29. travanj 2024 05:40