StoryEditorOCM
ĐiradaNE PROPUSTITE

U Kino Zoni izuzetan dokumentarno-igrani prvijenac Ivane Marinić Kragić sa Zadrankom Maruškom Aras u glavnoj ulozi!

Piše Zadarski.hr
23. svibnja 2023. - 08:20

Nakon gotovo tri godine od hrvatske kino premijere u našoj i vašoj "Kino Zoni" na repertoar se, u sklopu proslave 15 godina HAVC-a, vraća izuzetni dokumentarno-igrani prvijenac Ivane Marinić Kragić s dragom nam sugrađankom Maruškom Aras u glavnoj ulozi!

Dvije časne sestre upoznale su se u samostanu i zaljubile. Prostori koje su nekoć smatrale utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja neočekivano su zemaljski. Razočarane Crkvom i zlostavljanjem u njoj donose najtežu odluku – napustiti samostan!

Nakon kratkometražne adaptacije stripa ‘‘Odlazak‘‘ svjetski poznatog hrvatskog autora Igora Kordeja, redateljica Ivana Marinić Kragić debitira u dugometražnoj formi s dokumentarno-igranim filmom ‘‘Nun of Your Business‘‘ koji kazuje istinitu priču o dvije časne sestre koje se zaljube tijekom zajedničkog boravka u samostanu. Film je svoju festivalsku premijeru imao na ‘ZagrebDoxu‘ gdje je uz hvalospjeve kritike u konačnici dobio i vrijednu nagradu publike!

Kao uvertira u cjelovečernji dugometražni film "Nun of Your Business" prikazat će se kratki animirani film "Gamer Girl" autorice Irene Jukić Pranjić! Radnja filma smještena je u kompjutorsku igru gdje se, u programiranom svijetu ograničenih mogućnosti, glavna junakinja Lili pokušava izboriti za ljubav svog života.

‘‘Nun of Your Business‘‘ je na rasporedu u srijedu 24. svibnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

26. travanj 2024 00:40