StoryEditorOCM
ĐiradaSURADNJA GRADOVA

U četvrtak premijera mjuzikla West Side Story koju izvode talentirani zadarski učenici

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2023. - 14:07

U četvrtak u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se premijera, a u subotu 15. travnja 2023., izvedba mjuzikla West Side Story – Priča sa zapadne strane.

Radi se o projektu koji je proizašao iz suradnje gradova prijatelja, Dundeeja (Škotska) i Zadra, a čiji je cilj postavljanje na scenu i produkcija mjuzikla u izvedbi zadarskih učenika.

Redatelj i koreograf Kenny Christie i glazbena producentica i urednica Carmelina Waghorn sa suradnicima, Elinor Burns (suradnica redatelja i koreografa) i Fraserom McGlynnom (glazbeni voditelj) u suradnji sa zadarskom ekipom,  pomoćnicom koreografa Patricijom Gospić (Zadarski plesni ansambl) i pomoćnikom redatelja Domagojem Lindingerom (Drama plus) te producenticom Dinom Bušić (Grad Zadar), nakon osam dana intenzivnih, cjelodnevnih pokusa s više od 50 mladih sudionika u dobi od 14 do 24 godine, na daske kazališta postavit će prvi zadarski mjuzikl!

Priču koja je zapravo adaptacija Shakespearove tragedije Romeo i Julija, obučenu u ruho New Yorka  ‘50 – ih godina 20. stoljeća, uz glazbu velikog Leonarda Bernsteina, tekst Stephena Sondheima, a sve prema originalnoj produkciji, režiji i koreografiji Jeromea Robbinsa, u glavnim će ulogama izvesti sljedeći mladi Zadrani: Tony - Leon Cerić, Maria - Eva Faričić, Anita - Antea Grgin, Riff, Officer Krupke -  Vito Sikirić, Action - Karlo Jelenković, A-Rab - Burno Nekić, Big Diesel -  Ivan Grgić, Baby John - Rino Gulan, Anybodys -  Sara Lisica, Bernardo - Pablo Paić, Chino, Pepe - Filip Kitić, Rosalia - Daria Kurkina, Consuelo - Mary Radić, Gladhand, Doc - Lana Šešelja, Lieutenant Schrank - Lucian Šebljanić, Snowboy - Ante Dunić, Somewhere pjevačice - Lara Furdi, Magdalena Bušić, Mirjana Govorčin.

U ulogama njujorških bandi Jets i Sharks, sudjeluje još trideset izvođača!

Priprema projekta odvijala se uz pomoć Sanje Petrovski i Zadarskog plesnog ansambla te Vinka Radovčića i Drame plus.

Platformu za ovu produkciju osigurali su HNK Zadar, Koncertni ured Zadar i Kazalište lutaka Zadar. Scenografiju potpisuju Darko Petković John Čolak, oblikovanje svjetla Frane Papić, oblikovanje zvuka Saša Miočić, kostime Marija Šarić Ban, a fotograf mjuzikla je Željko Karavida.

U ime Grada Zadra ovaj projekt međunarodne i kulturne suradnje koordiniraju Ured gradonačelnika Grada Zadra, pročelnik Ante Ćurković i Anita Gržan Martinović, odsjek za međunarodnu suradnju, te Upravni odjel za kulturu i sport, pročelnica Dina Bušić.

Ulaznice su u prodaji od utorka 11. travnja na blagajni HNK Zadar od 11 do 13, a na dan premijere 13.4. i izvedbe 15.4. blagajna radi od 11-13 i od 18-20. Cijena ulaznice iznosi pet eura.

19. travanj 2024 18:15