StoryEditorOCM
ĐiradaMISEC PAŠKE SOLI

Turistička zajednica Grada Paga, Solana Pag, Paška sirana i mali proizvođači otoka Paga predstavljaju atraktivan program i aktivnosti u rujnu

Piše M. K.
3. rujna 2024. - 12:28

Turistička zajednica Grada Paga, Solana Pag, Paška sirana i mali proizvođači otoka Paga predstavljaju program i aktivnosti u sklopu manifestacije MISEC PAŠKE SOLI. Manifestacija je uspješno pokrenuta u rujnu prošle godine, u kojem je svaki petak imao različitu temu, a svaku vezanu uz sol, more i otok Pag. Kroz jutro se brala sol u poljima soli Solane Pag, dok su se popodne odvijale različite aktivnosti ovisno o temi dana, unutar i ispred prostora prvog magazina na Rivi. Ova manifestacija ujedno je unaprijedila povezivanje, prodaju i promociju malih proizvođača otoka Paga, a ona će se nastaviti i programski unaprijediti i u ovogodišnjem izdanju.

Predstavljanje će se održati održati u srijedu, 4. rujna 2024. s početkom u 11.30 sati u Muzeju solarstva u gradu Pagu (Magazini soli, 23250 otok Pag)

- Ovu prigodu iskoristit ćemo da Vam kroz druženje i autentičnu gastro ponudu, predstavimo detaljan program, tematske cjeline i ovogodišnje sudionike MISECA PAŠKE SOLI. Važno je naglasiti kako je ova manifestacija usmjerena ne samo prema gostima koji pohode naš otok i cijelo područje u posezoni, već i prema domaćim ljudima koji se žele upoznati s ponudom otoka Paga i ujedno se dobro zabaviti.

Prisutnima će se ispred TZ Grada Paga obratiti direktorica Vesna Karavanić, u ime Solane Pag, direktor Josip Ćapin, u ime Paške sirane d.d. Martina Pernar Škunca, Predsjednica udruge proizvođača paškog sira. a njima će se u predstavljanju ove inicijative pridružiti i mali proizvođači i ugostitelji s područja otoka Paga.

Grad Pag iza svoje kamene vanjštine skriva pravu riznicu blaga, a paška janjetina, paška sol i paški sir, koji nose oznaku izvornosti, postali su svjetski poznati gastronomski brendovi, dok je paška čipka uvrštena na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine, dok neka „Paška“ blaga tek čekaju da budu otkrivena - poručuju organizatori.

19. rujan 2024 11:12