StoryEditorOCM
ĐiradaNA FORUMU

Promocija novog broja "Uličnih svjetiljki": Tema novog broja je alternativni smještaj u domovima za djecu

Piše B. S.
12. travnja 2024. - 12:26

Promocija novog broja "Uličnih svjetiljki" održat će se u subotu 13. travnja, u 12 sati ispred crkve sv.Donata u Zadru.

„Ulične svjetiljke“ je projekt pokrenut 2008. godine u Rijeci, kao jedan od projekata Franjevačkog svjetovnog reda, mjesnog bratstva Trsat. Ovaj projekt nastao je nakon što se otvorilo Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“.

To je bio slijed u procesu resocijalizacije beskućnika koji su nakon nekog vremena odlazili iz Prihvatilišta s financijskim osloncem kroz projekt Uličnih svjetiljki. Projekt Ulične svjetiljke je način socijalnog zapošljavanja ljudi u kojem beskućnici i druge socijalno ugrožene osobe dobivaju priliku za rad kao kolporteri istoimenih novina koje se prodaju na ulicama gradova.

Trenutno projekt pruža pomoć u 5 gradova u Hrvatskoj, Rijeci, Zagrebu, Varaždinu, Puli i Zadru. U Zadru već 13 godina postoji projekt koji pomaže potrebitima grada. Prodajom si osiguravaju financijska sredstva za plaćanje „krova nad glavom“ i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Prodavači koji nisu beskućnici, nego osobe slabog imovinskog statusa koje već imaju smještaj, dobivaju priliku za poboljšanje životnog standarda te mogućnost cjelovite brige o sebi i obitelji.

Našim prodavačima u Zadru na promociji će se  pridružit prodavači iz Rijeke te uredništvo časopisa. 

Tema novog broja je alternativni smještaj u domovima za djecu. Donosi iskustva i priče o izlasku iz domova, kao i o oblicima pomoći pri izlasku.

29. travanj 2024 12:08