StoryEditorOCM
ĐiradaDAR UMJETNICE

Preko dobiva unikatnu mozaik - klupu posvećenu - spari i maslinama!

Piše Zadarski.hr/Naši škoji
12. rujna 2024. - 14:31

Za manje od mjesec dana, Preko će biti bogatije za još jednu jedinstvenu mozaik-klupu, koju kreira umjetnica Božica Boška Kliman pišu Naši školji. 

Ova klupa, petnaesta u nizu unutar projekta "Svako misto svoju klupu ima", bit će postavljena na šetalištu između Vrulje i Magazina piše 

Motiv glavnog lika na klupi bit će spara, pa ju ekipa koja radi na klupi interno već naziva "Preška spara". No, konačan naziv dat će sami Prečani. Na bočnim stranama klupe prikazane su preška gajeta i stora crikva, dok prednja strana naslona slavi masline. Na stražnjoj će biti prikazan izlazak sunca, simbolizirajući početak novog dana.

Kao i sve klupe koje su dosad postavljene, i ova će vjerojatno postati popularno mjesto za odmor i fotografiranje, posebno među turistima.

Autorica napominje da su sve klupe iz projekta postale svojevrsni selfie-points, prepoznatljive točke u mjestima gdje su smještene.

image

nova klupa u Preku

Naši školji/

Kliman se nada da će, uz povoljne vremenske uvjete, mozaik-klupa biti dovršena do početka listopada, čime će se zatvoriti ovogodišnji ciklus nakon završetka klupa u Lukoranu. Sljedeće godine planira se nastavak projekta u Poljani i Sutomišćici.

Projekt "Svako misto svoju klupu ima" već godinama kontinuirano obogaćuje općinu Preko, a podržavaju ga Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko prenose Naši školji. 

Ovaj dugogodišnji projekt postao je prepoznatljiv ne samo lokalno, već i šire, kao jedinstven primjer spajanja tradicije i umjetnosti.

16. rujan 2024 20:34