StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK U ZADRU

Predstavljanje drugoga broja časopisa Vjesnik dalmatinskih arhiva – Izvori i prilozi za povijest Dalmacije

Piše Zadarski.hr
4. svibnja 2022. - 14:28

Državni arhiv u Zadru priređuju predstavljanje drugoga broja časopisa Vjesnik dalmatinskih arhiva – Izvori i prilozi za povijest Dalmacije.

Utemeljitelji i izdavači Vjesnika su državni arhivi u Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Vjesnik je namijenjen objavljivanju priloga s područja arhivske teorije i prakse, historiografije i pomoćnih povijesnih znanosti, te priloga nastalih u okviru suvremenih informacijskih znanosti, koji se odnose na područje povijesne i današnje Dalmacije. U drugome broju donosi se 18 kategoriziranih znanstvenih radova i četiri prikaza. U radovima se obrađuju različite arhivističke i historiografske teme koje se tiču prošlosti Dalmacije od srednjega vijeka do 20. stoljeća. Prilozi su bazirani na izvornome arhivskom gradivu koje se čuva u spomenutim arhivima, ali i u drugim arhivskim ustanovama.

Vjesnik će predstaviti članovi Uredništva prof. dr. sc. Marko Trogrlić i prof. dr. sc. Kristijan Juran, dr. sc. Dubravka Kolić, izvršna urednica i doc. dr. sc. Ante Gverić, glavni i odgovorni urednik.

Časopis je dostupan i u on-line inačici na vlastitoj mrežnoj stranici na poveznici https://vda.hr/index.php/vjesnik/issue/view/3

 

Predstavljanje će se održati u Čitaonici Državnog arhiva u Zadru u petak, 6. svibnja u 12:00 sati, , Ruđera Boškovića 1 (3.kat).

24. travanj 2024 00:40