StoryEditorOCM
ĐiradaTRODNEVNI FESTIVAL

Predstava MELUSINE Zadarskog plesnog ansambla gostuje na 22. Požeškom plesokazu!

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2023. - 12:53

Predstava MELUSINE Zadarskog plesnog ansambla gostuje na 22. Požeškom plesokazu.

Kroz tri dana trajanja festivala publika će imati prilike vidjeti predstavu svaki dan 3., 4. i 5. ožujka s početkom u 17 sati, u Gradskom kazalištu Požega.

Koreografija: Matea Bilosnić & Nataša Kustura

Izvodi: Nataša Kustura

Glazba: Matea Bilosnić

Dizajn svjetla: Saša Fistrić

Kostimografija: Anita Goreta

Vizualni dizajn/ Visual Design: Josip Kresović

Produkcija: Zadarski plesni ansambl 

image
Zdpla/Slobodna Dalmacija

Opipljivo i neiscrpno, živo i intimno, tijelo je fizička materija nestalne i promjenjive prirode. Inspirirano arhetipskom figurom iz srednjovjekovnih legendi, Melusine rastvara mitsko vrijeme i prostor. Propitujući povijesno upisana značenja ženskog tijela, ovaj rad ukazuje na moć tjelesnog. Kao u suvremenoj odi tjelesnosti u mitskom ozračju, Melusine tijelo tretira kao intuitivno živo biće i kao mehanički stroj.

Sveprisutna obrnuta logika pokreta naizgled lišava izvođačicu tjelesnih barijera i tako se, kao u mitu, poigrava stvaranjem vizualnih distorzija. Polazimo li od pretpostavke da je mogućnost transformacije najveća moć, Melusine dovodi u pitanje nužnost fiksnog i nepromjenjivog.

image
Zdpla/Slobodna Dalmacija

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kuture i medija RH. Rad Zadarskog plesnog ansambla financijski je podržan sredstvima Zaklade Kultura nova.

25. travanj 2024 06:42