StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Posljednja ovogodišnja projekcija u Kino Zoni uz glazbeni dokumentarac ‘‘Shane MacGowan - Priča o pjevaču Poguesa‘‘

Piše Zadarski.hr
12. prosinca 2023. - 09:01

Dirljivi oproštaji od Shanea MacGowana šire se internetom, bilo onih najvećih umjetnika poput Nicka Cavea ili pak onih "običnih ljudi" čiji je život taknuo. Neponovljivog barda koji je spojio irsku narodnu glazbu s punkom i zadužio glazbenu povijest sjetit ćemo se i u Kino Zoni ove srijede posebnim dokumentarcem ‘‘Shane MacGowan - Priča o pjevaču Poguesa‘‘ te uz pjesmu zaključiti ovu izuzetno plodnu programsku godinu.

‘‘Shane MacGowan - Priča o pjevaču Poguesa“ dokumentarac je koji ulazi duboko u život ovog irskog pjevača, svima znanog kao vođu i tekstopisca grupe The Pogues, koji je kombinirao tradicionalnu irsku glazbu s visceralnom energijom punk rocka.

Film sadrži do sada neviđene arhivske snimke benda i MacGowanove obitelji, kao i animaciju legendarnog ilustratora Ralpha Steadmana. Film je ljubavno pismo Juliena Templea, kultnog autora nebrojenih glazbenih dokumentaraca i videospotova, koji prikazuje osebujnog frontmana u povodu proslave njegovog 60. rođendana, na kojem su se okupili pjevači, filmske zvijezde i rock ‘n‘ roll odmetnici kako bi slavili čovjeka i njegovo nasljeđe.

Uz samog autora filma, za produkciju ovog veličanstvenog dokumentarca zaslužan je i legendarni glumac Johnny Depp koji je bio veliki Shaneov štovatelj, ali još i veći prijatelj. Valja također istaknuti kako je film uz sudjelovanje na brojnim festivalima zaslužio i priznanje kritike na znamenitom San Sebastián International Film Festivalu.

‘‘Shane MacGowan - Priča o pjevaču Poguesa“ je na rasporedu u srijedu 13. prosinca s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

28. travanj 2024 04:05