StoryEditorOCM
ĐiradaŠEZDESET GLAZBENIKA

‘Pop misa Mediterana‘ Tončija Huljića na Forumu u petak navečer; "Time obilježavamo Dan pobjede"

Piše Zadarski.hr
3. kolovoza 2022. - 11:25

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza, u organizaciji Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, na Forumu se s početkom u 21 sat održava „Pop misa Mediterana“ Tonćija Huljića, premijerno izvedena 2001. godine u Splitu.

- Veliki orkestar od šezdesetak glazbenika izvest će na Forumu u petak kapitalno i u svijetu jedinstveno djelo Tonćija Huljića „Pop misa Mediterana“. Iako je formalno riječ o misi, koja je prošla sve potrebne procedure te je arhivirana u Vatikanu, zapravo se radi o pop koncertu na kojem, ističe Huljić, publika može pjevati, zviždukati i „rasplesati se jednako koliko i na Bohemian Rhapsody“ - poručili su iz zadarske Turističke zajednice.

Pop Misa Mediterana praizvedbu je doživjela na Splitskom ljetu 2021. godine. Kreirana je po svim postulatima liturgijske mise sa sljedećim sastavnim elementima: orkestar, zbor, bend te solisti (Lorena Bućan, Irma Dragičević i Karlo Vudrić). Prvi dio je koncertna misa sa stavcima Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae, koji je napisala, orkestrirala i otpjevala Tonćijeva kći Hana, dok je treći dio Ave Maria. Hane Huljić iz poznatih razloga, zbog prinove u obitelji, neće biti u Zadru.

- Koncert se priređuje prigodno na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza u organizaciji Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra. Pop misa počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan - poručili su organizatori.

image

Pop misa Mediterana

24. travanj 2024 16:14