StoryEditorOCM
ĐiradaNE PROPUSTITE

Ove srijede u Kino Zoni dvostruki program uz hitove ‘‘Samo kad se smijem‘‘ i ‘‘Jeanne Du Barry‘‘!

Piše Zadarski.hr
6. prosinca 2023. - 08:21

Uz još jednu rasprodanu projekciju domaćeg filma ‘‘Samo kad se smijem‘‘ u srijedu nas od 20h očekuje i najnoviji trijumf legendarnog Johnnyja Deppa kroz njegov veliki glumački comeback u francuskoj kino senzaciji ‘‘Jeanne du Barry‘‘!

Jeanne Vaubernier, djevojka iz radničke klase odlučna da se uspinje na društvenoj ljestvici, koristi sav svoj šarm kako bi pobjegla iz siromaštva. Njezin ljubavnik, grof du Barry, nakon što se obogatio zahvaljujući njezinim ljubavnim spletkama, želi je predstaviti kralju pa uz pomoć utjecajnog vojvode de Richelieua osmisli njihovo upoznavanje. No njihov prvi susret nadmaši sva njegova prvotna očekivanja, jer za kralja Luja XV. i Jeanne to će biti ljubav na prvi pogled. S kurtizanom, kralj će iznova otkriti glad za životom, i to toliko da više ne može zamisliti svoj život bez nje pa je odlučuje imenovati službenom miljenicom. A rezultat svega je, naravno, skandal. Jer baš nitko drugi ne želi djevojku s ulice na dvoru…

Nakon što je 2015. godine režirala hvaljenu romantičnu dramu “Moj kralj” s kojom se natjecala u konkurenciji Cannesa te skupila osam nominacija za prestižnu francusku nagradu Cesar – inače francuski pandan Oscaru – uključujući i one u kategorijama najboljeg filma i režije, proslavljena francuska glumica i redateljica Maïwenn je čvrsto odlučila da će cijelu sebe dati u svoj sljedeći projekt, a to je upravo biografska romantična drama ‘‘Jeanne du Barry‘‘.

Pored Maïwenn koja je osim scenarija i režije također odglumila i naslovni lik, glavnu ulogu u filmu tumači Johnny Depp kojemu je nastup u ovom djelu ujedno označio i njegov veliki povratak u svijet filma. Naime, nakon dugotrajnog i iscrpljujućeg sudskog procesa s Amber Heard, Depp je izašao kao svojevrsni pobjednik te ponovno postao mamac za publiku i rezultate na kinoblagajnama. S nevjerojatnih 800.000 gledatelja u francuskim kinima i još preko milijun njih u ostatku Europe, ‘‘Jeanne du Barry‘‘ je film koji se ne propušta.

‘‘Jeanne du Barry‘‘ je na rasporedu u srijedu 06. prosinca s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije. Njemu će prethoditi projekcija u uvodu spomenutog domaćeg hita ‘‘Samo kad se smijem‘‘ koji je na rasporedu i u subotu 09. prosinca također u 18h.

28. travanj 2024 23:09