StoryEditorOCM
ĐiradaU KINO ZONI

Nakon ‘Anatomije pada‘ na repertoaru ‘Udar sreće‘ i legendarni Woody Allen!

Piše Zadarski.hr
12. siječnja 2024. - 09:33

Projekcija filma ‘Udar sreće‘ u Kino Zoni održat će se u Polivalentnoj dvorani Providurove palače večeras, u petak, 12. prosinca s početkom u 20 sati.

Klaustrofobičnu sudsku dvoranu, snijegom prekrivene planinske kućice i napete psihološke igre iz ‘Anatomije pada‘ u petak će tako zadarska Kino zona zamijeniti gradom ljubavi, Parizom, u koji će gledatelje kroz svoji jubilarni 50. film, ‘‘Udar sreće‘‘, odvesti legendarni Woody Allen!

Radnja ovog romantičnog trilera vrti se oko važne uloge koju sreća igra u svim našim životima.

Fanny i Jean na prvi pogled čine se idealnim bračnim parom: oboje su ostvarili profesionalne uspješne karijere, žive u prekrasnom stanu u elitnom kvartu u Parizu te su, čini se, još uvijek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Ali nakon što se Fanny igrom slučaja susretne s Alainom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on ju doslovno obori s nogu. Uskoro se njih dvoje započnu viđati sve češće i sve se više zbližavati…

Romantični triler s elementima komedije, ‘‘Udar sreće‘‘, predstavlja mješavinu žanrova kroz koju je Woody Allen još odavno dokazao da se najbolje snalazi. Jedinstvenost ovog filma, međutim, u odnosu na njegova prethodna djela leži u činjenici što je ovo prvi film u njegovoj karijeri koji je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku. Budući je radnja smještena u Parizu te kako se film snimao na stvarnim pariškim lokacijama, Allen je za svoj novi filmski pothvat zaposlio i mlade francuske glumce Lou de Laâge, Nielsa Schneidera i Annu Laik, odnosno, uvijek pouzdanog Melvila Poupauda.

Budući da ‘‘Udar sreće‘‘ u svojoj srži sadržava elemente trilera, drame i komedije, velika većina kritičara usporedila ga je s još jednim Allenovim izvrsnim ostvarenjem - “Završnim udarcem” iz 2005. godine koji, uz “Jasmine French” i “Ponoć u Parizu”, slovi kao ponajbolji redateljev film u 21. stoljeću. Film se još uvijek nije prikazao u velikom broju europskih kina tako da je Hrvatska jedna od prvih zemalja u Europi, pa i u svijetu, čija će publika imati priliku vidjeti najsvježiji Allenov scenaristički i redateljski uradak.

Ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

28. travanj 2024 08:12