StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Na zadarskom Sveučilištu ključni akteri iz sektora plavog gospodarstva!

Piše Zadarski.hr
8. travnja 2024. - 13:40

Konferencija Održivo plavo gospodarstvo u kontekstu klimatskih promjena i degradacije bioraznolikosti potaknuto morskim tehnologijama, održat će se u srijedu, 10. travnja, s početkom u 10 sati na Sveučilištu u Zadru (Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru, Mihovila Pavlinovića 1, 23000 Zadar).

Konferencija će okupiti ključne aktere iz sektora plavog gospodarstva: donositelje odluka iz Hrvatske i drugih zemalja koji podržavaju digitalnu i zelenu transformaciju predstavnike privatnog sektora koji će govoriti o izazovima s kojima se susreću i potrebama za bržom implementacijom znanstveno-istraživački sektor, koji će predstaviti svoja saznanja i izazove u kontekstu klimatskih promjena i bioraznolikosti

Na konferenciji između ostalog sudjeluju potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš, rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije Krešimir Laštro, kao i predstojnik Centra za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Martin Pfannkuchen te direktorica programa za zaštitu prirode u WWF Adria Dunja Mazzocco Drvar.

Organizatori ove konferencije su Digitalni Inovacijski Hub Innovamare i Sveučilište u Zadru.

Inače, Innovamare čini partnerski konzorcij od osam partnera s Hrvatskom gospodarskom komorom kao vodećim partnerom projekta. Vrijedan je 1,6 milijuna eura i financiran je iz Interrega Italija-Hrvatska 2021.-2027.

Cilj je razvoj inovativnih morskih tehnologija koje su ključne u digitalnoj i zelenoj transformaciji plave ekonomije. Digitalni Inovacijski HUB InnovaMare osnovan je kao rezultat provedbe prethodnog strateškog projekta InnovaMare financiranog iz prekograničnog programa Interreg Italija-Hrvatska.

29. travanj 2024 12:07