StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Na red je tako stigla višestruko nagrađivana drama, libanonski kandidat za Oskara i pobjednika Cannesa, izvrsni "Capernaum"

Piše Ivica Perinović/Kino Zona
13. rujna 2023. - 09:14

Publika je ove nedjelje u velikom broju ispunila gledalište naše ljetne pozornice sve kako bi pogledala fantastični dokumentarac ‘‘Knin-Zadar‘‘, ćakulu s redateljicom Melitom Vrsaljko i kasnije pogledala selekciju Adria Shorts festivala, a već ovaj četvrtak vas očekuju nove poslastice. Na red je tako stigla višestruko nagrađivana drama, libanonski kandidat za Oskara i pobjednika Cannesa, izvrsni ‘‘Capernaum‘‘!

Zain El Hajj 12-godišnji je klinac iz sirotinjske četvrti Bejruta koji zbog napada nožem na čovjeka kojeg naziva ´kurvinim sinom´ služi petogodišnju kaznu u zatvoru Roumieh. Ni Zain ni njegovi roditelji ne znaju točan datum dječakova rođenja, jer nikad nisu dobili izvod iz matične knjige rođenih. Zain je izveden pred sud nakon što je pokrenuo parnicu protiv svojih roditelja, majke Souad i oca Selima, a na sučevo pitanje zbog čega tuži roditelje dječak je odgovorio ´zbog toga što sam rođen´…

Režiju i scenarij ovog dirljivog filma potpisuje Nadine Labaki, glavnu ulogu tumači fantastični debitant Zain Al Rafeea. Uz u uvodu spomenutu nominaciju i nagradu, ‘‘Capernaum‘‘ je zavrijedio i niz drugih priznanja poput nagrade za najbolji film na Sarajevo film festivalu i sl.

Njegovoj projekciji prethodit će ona kratkometražne komedije ‘‘Spas‘‘ Krešimira Štuline.

Mladen vodi dvojicu svojih prijatelja u noćni provod te dobiva vijest od oca da je pobjegao njihov pas Micko. Noć ipak nije posvećena potrazi za psom, već alkoholnim ekstremima koji rezultiraju mamurnim jutrom i propuštenim pozivima Mladenovog oca…

Glavne uloge u ovom duhovitom kratkometražnom filmu tumače Donat Zeko, Stipe Jelaska, Marko Kasalo i Davor Svedružić.

‘‘Spas‘‘ i ‘‘Capernaum‘‘ su na rasporedu u četvrtak 14. rujna od 20:30h, dok se ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 19:30 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

29. travanj 2024 04:23