StoryEditorOCM
ĐiradaU MATICI HRVATSKOJ

Na godišnjicu smrti legendarnog direktora Stanislava Antića promocija njegove autobiografske knjige "Moje životno djelo"

Piše M.K.
20. ožujka 2023. - 09:36

U nakladi zadarskog ogranka Hrvatskog književnog društva objavljena je posthumno knjiga "Stanislav Antić: Moje životno djelo". Knjigu je uredio i za objavljivanje priredio zadarski novinar i urednik Nedjeljko Jusup.

S osjećajem za opće dobro Antić i SAS od 1980. - 1990. izgradili su "pola Zadra". Čak 43 donacije veće od ondašnjiih 150 milijuna dolara darovali su zadarskom gospodarstvu, zdravstvu, vjerskim, kulturnim, sportskim i raznim drugim djelatnostima, navodi se među ostalim u knjizi.

Autobiografska knjiga "Stanislav Antić: Moje životno djelo" bit će predstavljena javnosti na prvu godišnjicu njegove smrti 23. ožujka u Dvorani zadarskog Ogranka Matice hrvatske u Zadru s početkom u 12 sati.

Uz urednika Nedjeljka Jusupa o knjizi će govoriti Antićev prijatelj Josip Ećo Vlahović, direktor korporativnih komunikacija Adris Grupe Predrag Drago Grubić, nekadašnji voditelj proizvodnje SAS-a Aleksandar Braco Pantalon i predsjednik Gospodarske komore Zadarske županije Denis Ikić.

Svoje veliki životni razgovor Stanislav Antić dao je 2016. godine za Slobodnu Dalmaciju i Zadarski.hr u nekoliko nastavaka, nakon čega je doživio političku rehabilitaciju dodjelom Nagrade Grada Zadra za životno djelo kada je poručio "Nećete biti sretni ako budete bogati u siromašnom društvu. Radite za opće dobro".

20. travanj 2024 08:03