StoryEditorOCM
ĐiradaNA NOVOJ RIVI

Koncert ljeta u Petrčanima na Veliku Gospu: nastupa Ivica Sikirić Ićo

Piše Zadarski.hr
14. kolovoza 2023. - 10:52

Na Novoj rivi u Petrčanima sutra će se, na blagdan Velike Gospe, održati jedan od vrhunaca Petrčkog lita – koncert jedinstvenog i neponovljivog Iće Sikirića, bibinjskog pjevača koji već tridesetak godina, bez skandala i reklamiranja, gradi karijeru pjevača i zabavljača.

Svoj talent dokazao je početkom devedesetih, nastupajući u KUD Bibinje, a zatim i dolaskom na mjesto prvog tenora klape Trogir nakon odlaska Vinka Coce. Od 1998. godine gradi samostalnu karijeru, u kojoj je iznjedrio mnoge neponovljive hitove – „Postelja od ruža“, „Najlipša si“, „Ovo tilo vire nema“, duet s Tomislavom Bralićem „Ribar sam star", „Pusti me da sanjam“, "Suzama“, „Riva zadarska“…

- Pozivam sve Petrčance i njihove goste da sutra dođu na Rivu, velika mi je čast što ću ih zabavljati na ovaj blagdan. Uz mene će kao i uvijek biti prateća grupa Dilema, a s obzirom da se radi o ljetnoj fešti, uz autorske pjesme izvest ćemo i velik broj popularnih dalmatinskih i pop pjesama. Oni koji dolaze na moje koncerte znaju da uvijek napravimo feštu, tako će biti i ovog puta, poručuje Ićo.

Bibinjski glazbenik u zadnje dvije godine napravio je veliki „come back“ na domaćoj estradi, izbacujući nove uspješne pjesme „Još se volimo“, „Za tebe bisere nosim“ i posebice „Opet je jubin cilin tilon“. Jedinstveni glas, ističe kritika, koji s lakoćom prenosi emocije koje uvijek pogađaju u srce uz modernu produkciju pokazali su se kao kombinacija u koju se teško ne zaljubiti.

- Ja cijelu svoju karijeru radim ono u čemu guštam i što volim. Nikad nisam nešto forsirao u životu, sve ide svojim tijekom i čovjek je najsretniji kad je zadovoljan samim sobom. Uživam u ovome što radim, a to vidi i moja publika. Svaki put kad imam koncert dajem 100 posto od sebe, nema kalkulacije i glume, kaže Sikirić, koji će dan nakon koncerta, kao i većina njegovih sumještana, proslaviti blagdan zaštitnika sv. Roka.

Koncert počinje u 21 sat na Novoj rivi u Petrčanima. Organizator je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je slobodan.

05. svibanj 2024 20:28