StoryEditorOCM
ĐiradaCENTAR ZA MLADE

Gradionica se vraća tamo odakle je i krenula prije šest godina i to u formatu radionice s učenicima Tehničke škole Zadar

Piše Zadarski.hr
31. ožujka 2023. - 18:05

Gradionica se vraća tamo odakle je i krenula prije 6 godina i to u formatu radionice s učenicima Tehničke škole Zadar.

Ove godine, u suradnji sa Gradom Zadrom, Gradskom knjižnicom i Centrom za mlade, Društvo arhitekata Zadra (ZDA) organizira 06. po redu Gradionicu s temom uređenje javnog ”dnevnog boravka” Centra za mlade, pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Hrvatske komore arhitekata, Optime-Zadar i Doke.

Okoliš Centra za mlade, koji je predmet i lokacija ovogodišnje Gradionice, zamišljen je kao slobodna forma kružnih oblika koje nude različite mogućnosti uporabe prostora. Projektom je planirano uređenje spomenutog obuhvata u smislu formiranja ”javnog dnevnog boravka” kao prostora za druženje i odmor.

I ove godine sudionici radionice su učenici srednje Tehničke škole Zadar koje će mentorirati profesorice Lucija Melada, Jadranka Vdović i Šime Maričić, a zadatak su elementi urbanog namještaja od betona.

Održano je uvodno predavanje u Gradskoj knjižnici Zadar na kojem su gostovali arhitekti sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Kristina Careva i dr. sc. Rene Lisac. Predsjednik ZDA Petar Kozina je u ime organizatora Društva arhitekata Zadra predstavio Gradionicu učenicima, a arhitektice Leona Kordiš i Nadina Mujić učenicima su iznijele projektni zadatak.

Dva tjedna učenici su, uz pomoć mentora - profesora i arhitekata iz Društva arhitekata Zadra, u sedam grupa marljivo radili na svojim konceptima i idejama. Izrađivali radne makete od stiropora, papira, glinamola i gipsa, smišljali način izvođenja elemenata i računali oplatu za beton.

Uzbudljivo će biti vidjeti izvođenje njihovih radova in situ.

Otvaranje izložbe radionice prilagodit će se završetku radova okoliša Centra za mlade i biti će najavljeno na vrijeme.

 

 

29. travanj 2024 11:10