StoryEditorOCM
4 kantunaPONOVLJENI OTKAZ

Zbog "nepostojanja odgovarajućeg slobodnog radnog mjesta" gradonačelnik Benkovca potpisao rješenje o prestanku službe - svom izbornom protukandidatu!?

Piše P.O.
15. travnja 2021. - 19:55

Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić potpisao je 30. ožujka rješenje iz kojeg je vidljivo da je Frani Tokiću „prestala služba po sili zakona” i to 27. ožujka. U Bulićevom rješenju stoji da Tokiću pripada i otpremnina za skoro 14 godina radnog staža.

Upravni odjel za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i razvoj zbog nepostojanja odgovarajućeg slobodnog radnog mjesta Tokića je „stavio na raspolaganje” od dva mjeseca i dva tjedna, a Tokić je za to vrijeme bio „oslobođen obveze rada”. To su suhoparne pravničke formulacije iza kojih se krije dvostruki otkaz nekadašnjem dogradonačelniku i Bulićevom stranačkom kolegi iz HDZ-a. U međuvremenu, Tokić je na prošlim izborima izgubio od Bulića utrku za benkovačkog gradonačelnika, a snagu će na odmjeriti i na narednim izborima u kojima Bulić i dalje nastupa u ime HDZ-a, a Tokić je u još jednu kandidaturu ušao kao član Domovinskog pokreta.

Zato bi se u slučaju „benkovačkog dvostrukog otkaza” moglo reći da je riječ o potpunoj bizarnosti u kojoj sadašnji gradonačelnik i kandidat za još jedan mandat iz gradske uprave izbacuje svog – izbornog protukandidata! Međutim, Tokić ne vjeruje da je posljednjim Bulićevim rješenjem definitivno okončan njegov spor i s gradonačelnikom Bulićem i s benkovačkom gradskom upravom.

-Uvjeren sam da ću dobiti pokrenuti sudski spor i da će sudskim putem biti poništena brojna nezakonita rješenja koja je gradonačelnik Bulić inicirao. Vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela nezakonito je radila sistematizaciju radnih mjesta u gradskoj upravi, nezakonito je potom pročelnički posao obavljao jedan od zaposlenika gradske uprave. Tako će Grad Benkovac izgubiti još jedan u nizu sporova, a bilo je tih nezakonitosti još. Zato sam uvjeren da će Grad Benkovac još jednom na sudu izgubiti, što je, čini se, navika sadašnjeg gradonačelnika, kaže Tokić i dodaje:

-Još se nadam povratku na posao. Nemam dilemu oko toga: ovo je od početka Bulićev politički obračun sa mnom, a sada se može dogoditi da lokalni izbori budu održani prije nego sud zakaže ročište. A na tim izborima bi i gradonačelnik Tomislav Bulić mogao „ostati bez posla”, zaključuje Frane Tokić.

29. travanj 2024 16:20