StoryEditorOCM
4 kantunaSUKOB NA VIRU

Zbog masovne tučnjave u Vagabundu ‘petorki‘ novčane kazne: ‘Oca su mi posprejali suzavcem, a prijatelju Nijemcu su izbili zube...!‘

Piše B.S.
19. travnja 2021. - 22:29

Zbog masovne tučnjave ispred noćnog kluba Vagabundo na otoku Viru 19.kolovoza 2018, kada je policija privela čak 12 osoba, na novčane kazne osuđena su petorica mladića u dobi od 28, 25, 24, te 26 godina.

U prekršajnom postupku u Zadru utvrđeno je da su narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način nakon što se se oko tri sata iza ponoći sukobili s četvoricom zaštitara zaštitarske firme „Vir Zaštita“.

Do sukoba je, prema optužbi, došlo nakon što su zaštitari 28-godišnjem M.B.P., 25-godišnjem K. F., 24-godišnjem Z.B., 26-godišnjem M.B. i 26-godišnjem D.V. naredili da se udalje iz lokala. Tom je prilikom M. B. P. zamahnuo šakom prema zaštitaru koji je izbjegao udarac, nakon čega su jedan drugog uhvatili rukama oko tijela i počeli se hrvati pri čemu su pali na pod.

U sukob su se tada umiješali ostali zaštitari i prijatelji 28-godišnjaka zbog čega je došlo do fizičkog sukoba između petorice mladića s jedne strane, te četvero zaštitara s druge strane, koji su tom prilikom izmijenili više udaraca,.

Okrivljeni 28-godišnjak na sudu je ispričao kako je te večeri bio u društvu sa Z. B. i dvije djevojke, inače državljanke Švedske. Negdje oko tri sata namjeravali sa djevojkama otići u njihovu kuću u Sabunikama, no dok su čekali taksi pojavila se grupa od desetak mlađih muškaraca. U tom je trenutku došlo do iznenadnog guranja i tuče te je on, kako je rekao, 'dobio šakom najvjerojatnije flašom u glavu' od čega je bio krvav, te je pao na pod i ozlijedio ruku jer je pao na staklo.

Prijatelj mu je pokušao pomoći, ali je i on dobio udarce. U pomoć su im došle djevojke koje su ih odvezle u stanicu hitne pomoći u Viru. Njegov prijatelj Z.B. potvrdio je priču navodeći kako je u jednom trenutku vidio M.B.P.-a na podu gdje ga je netko tukao i udarao, a on mu je htio pomoći. Kada se sagnuo i on je dobio udarac u potiljak.

Jedan od svjedoka koji je bio u lokalu sa svojim ocem i prijateljem iz Njemačke ispričao je kako je u jednom trenutku vidio kako je otac izletio iz lokala vani i otišao do zaštitara koji je bio napadnut. Otišao je ocu, no kada je došao u blizinu njegov otac je već padao na pod i potom ga je netko posprejao po očima sa suzavcem. Vidio je kako je njegov prijatelj koji je prišao u pomoć srušen na pod gdje su ga dva muškarca udarala nogom po glavi i izbili mu zube.

Potom je netko od prisutnih zvao policiju te su se svi razbježali, ali su otac i on ostali na licu mjesta dok je prijatelj odvezen u hitnu pomoć.

Drugi svjedok iz kluba iskazao je kako se sjeća da je došlo do tuče čim su iz kluba izašli na ulicu. Vidio je kako su M.B.P.-a na podu gazili nogama. Njega nisu tukli osim što je dobio šamar od zaštitara jer je pokušao pomoći, tj. 'bacio se u grupu.'

Zaštitari su pak na sudu iskazali da je fizički sukob započeo M. B. P. koji je napao zaštitara nakon što je njemu i njegovim prijateljima rečeno da napuste lokal jer su ranije radili probleme u lokalu. U pomoć su mu pritekla preostala četvorica, te je potom došlo do sveopće tuče.

Sud je poklonio vjeru 'zaštitarima' jer su njihovi iskazi bili potpuno identični, kategorični i uvjerljivi, a s druge strane, negiranje odgovornosti kod okrivljenika sud je ocijenio kao način izbjegavanja prekršajne odgovornosti.

19. travanj 2024 19:10