StoryEditorOCM
4 kantunaMALI INTERES

Završile prijave za drugi upisni krug: evo u kojim su srednjim školama ostala slobodna mjesta i što se najviše tražilo od zanimanja...

Piše AVŠ
26. kolovoza 2021. - 15:00

U četvrtak, 26. kolovoza, istekao je rok za prijave drugog upisnog kruga u zadarske srednje škole i to na 140 slobodnih mjesta koja su ostala nepopunjena. Očekivano, prateći trend zadnjih 10-ak godina, prve su se popunile četiri zadarske gimnazije.

Sve drugo su mjesta u strukovnim školama i to u odjeljenjima gdje ni ranijih godina nije bilo velikog interesa. U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna ostalo je 20 slobodnih mjesta za dvogodišnji program šivača. Strukovna škola Vice Vlatkovića ima po jedno mjesto za autolimara i telekomunikacijskog montera, Prirodoslovno-grafička škola jednog grafičkog urednika-dizajnera, a Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola dva prodavača i jednog ekonomista.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića upisuje još četiri cvjećara, tri pomoćna pekara i jednog veterinarskog tehničara. Također, prazna su ostala još tri mjesta za konobare i hotelijersko-turističke tehničare te dvoje kozmetičara u Obrtničkoj školi “Gojka Matuline”.

Za razliku od zadarskih sredjih škola, u manjim gradovima po županiji mjesta ima puno, čak i u gimnazijama: devet je slobodnih mjesta u Benkovcu, sedam u Obrovcu i tri u Biogradu. Općenito, u tim je srednjim školama slobodnih mjesta kao u priči. U Srednjoj školi Kneza Branimira u Benkovcu čak su 43 neupisana mjesta, u Srednjoj školi Obrovac 20, u Srednjoj školi Biograd na Moru 18, Srednjoj školi Gračac devet slobodnih mjesta, a u Srednjoj školi Bartula Kašića na Pagu njih šest.

U jedinoj glazbenoj srednjoj školi, onoj Blagoja Berse, slobodno je ostalo 16 mjesta.

01. lipanj 2024 08:34