StoryEditorOCM
4 kantunaSAMOIZOLACIJA ILI NE

Zašto Đoković prije odlaska nije testiran i je li Plenković bio u kontaktu sa pozitivnim tenisačima?

Piše IN
22. lipnja 2020. - 13:15

Epidemiolog Alan Medić ne zna zašto se Novak Đoković nije testirao prije odlaska iz Zadra, odnosno jesu li zaraženi tenisači bili u bliskom kontaktu s premijerom Plenkovićem te je li mu zbog toga određena samoizolacija.

- Nemam te podatke o premijeru, a što se tiče Đokovića, sinoć su u Zadru testirani tenisači i članovi njihovih stručnih timova na njihov zahtjev. Rezultati testova su pokazali da su jedan naš tenisač, jedan njemački državljanin i Đokovićev fizioterapeut pozitivni. Ostali nisu bili – kazao je Medić dodajući da je svim bliskim kontaktima određena smoizolacija, ali je svi oni neće izdržavati u našoj županiji niti u Hrvatskoj. Borna Ćorić se već vratio u Zagreb, a neki u svoje zemlje, gdje će biti pod nadzorom epidemiološke službe.

Novinare je zanimalo zašto tenisači nisu testirani kada su iz Srbije dolazili u Hrvatsku.

- U tom je trenutku epidemiološka slika u Hrvatskoj bila jako dobra, a naše su granice otvorene. U skladu s preporukama nacionalnog stožera testiraju se samo određene skupine, a ne i poslovne, a oni su, smatram, bili dio poslovne grupe koja je ušla u našu zemlju – kazao je dr. Medić dodajući kako se ne smatra pozvanim govoriti o eventualnim propustima u organizaciji teniskog turnira.

- Preporuke nacionalnog stožera su postojale, a kako su se provodile ovisi o svakome pojedinačno. Ne možemo svakome govoriti kako se treba ponašati. Odgovornost za pridržavanja mjera i preporuka je osobna. Turnir je lijepo funkcionirao, bilo je puno ljudi na jednom mjestu, što je bilo i očekivano, ali to ne smatram propustom organizatora – kazao je dr. Medić.

06. srpanj 2024 18:32