StoryEditorOCM
4 kantunaTKO JE SVE BIO...

Zadarski HDZ-ovci obilježili su 33. obljetnicu. Kalmeta: Borit ćemo se protiv onih koji ne žele dobro ovom gradu, koji su destruktivni i protiv Zadra

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2022. - 21:39

Zadarski je HDZ večeras obilježio 33. obljetnicu osnivanja.

Svečanost je održana u Providurovoj palači, a okupljenim su se HDZ-ovcima i njihovim gostima obratili ministar Ivan Malenica, predsjednik ŽO Božidar Kalmeta, predsjednik GO Šime Erlić, te župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

„Ovo bi trebalo biti naše slavlje, ali Grad je blokiran”, upozorio je Dukić, ističući kako se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pokazalo da „s političkim teroristima nema ipak pregovora", misleći pritom na vijećnike SDP-a, Akcije mladih i Nezavisne liste Enia Meštrovića.

„Dreka i YouTube pošalice ne mogu riješiti niti jedan stvarni gradski problem, ni cestu ni igralište ni park, a da ne govorimo o složenim projektima i sustavima. To mogu riješiti samo ozbiljni ljudi koji su se dokazali u svom radu. Danas se, više nego ikada prije, borimo protiv primitivizma, lažnih proroka i onih koji nas na sve moguće načine vrijeđaju i koji za svaki problem nađu načina kako da ga prišiju HDZ-u. Ti isti mudraci u životu nisu napravili ama baš ništa. Kad ih malo pogledate, vidite kako iza njih stoji veliko ništa, pustoš, krš i lom. Jedino čime se bave je opstrukcija, optuživanje i ucjenjivanje. Svjedočili smo tome na sjednici kada su, nakon dva mjeseca rada i svih nastojanja da ih se uvjeri da budu konstruktivni, nasilno izglasali nezakonite amandmane, bez obzira na to što su bili upozoreni da će doći do paralize proračuna“, naglasio je predsjednik GO HDZ-a i državni tajnik Šime Erlić ističući kako HDZ ne bježi od izbora.

Najveći pljesak prisutnih već tradicionalno je dobio Božidar Kalmeta, bivši zadarski gradonačelnik i predsjednik ŽO HDZ-a.

„Bio sam gradonačelnik Zadra. Tada smo se borili da autocesta ipak skrene ovdje pored nas, a ne da ide ravno na Split. Imali smo razumijevanja i za razne druge projekte, bez obzira na ideološki suprotne strane. I to su bili politički bardovi bez obzira kojoj stranci pripadali jer su znali da treba poduprijeti ono što je u interesu Zadra i Hrvatske. Danas, unatrag godinu i pol, što imamo? Branko je rekao da je grad blokiran, a blokiran je od strane tih koji ne žele dobro gradu. No HDZ nije blokiran i ako treba, borit ćemo se protiv onih koji ne žele dobro ovom gradu, koji su neodgovorni, destruktivni i protiv Zadra“, poručio je prvi čovjek županijskog HDZ-a.

04. svibanj 2024 21:44