StoryEditorOCM
4 kantunaNEMA DOZVOLE ZA RAD

Za sada nema preseljenja ambulanti u Polikliniku na Relji, evo koje su zamjerke inspekcije Ministarstva zdravstva

Piše AVŠ
26. ožujka 2024. - 18:17

Od preseljenja ambulanti primarne zdravstvene zaštite sa sadašnje lokacije u bivšoj zgradi hitne u Mažuranićevoj ulici u Polikliniku na Relji za sada- još uvijek ništa.

Nakon što je posebno povjerenstvo imenovano od Ministarstvo zdravstva, koje čine dva liječnika i predstavnik građevinske struke, krajem veljače obavilo inspekcijski nadzor u dvije potpuno opremljene ambulate- jednoj pedijatrijskoj i jednoj ginekološkoj- i službeno je potvrđeno kako postoje nedostatci bez čijeg ispravka nema dozvole za rad. 

To se, prije svega, odnosi na primjedbe koje su poznate od ranije: problemi s ulazom i izlazom odnosno pristupom, izmjenom zraka i ventilacijom te onaj najvažniji za koji se još uvijek čeka tumačenje pravilnika: treba li sobu za medicinsku sestru  imati dovod vode. 

- Dio primjedbi već smo riješili, za drugi dio imamo ponude i samo čekamo tumačenje Ministarstva oko pravilnika. Nakon toga uslijedit će novi pregled i nakon njega novo mišljenje inspekcije tememeljem kojeg ambulante mogu dobiti dozvolu za rad. Ovdje se radi o ambulantama u kojima će raditi djelatnici Doma zdravlja Zadarske županije koji bi se prvi trebali preseliti u novi prostor, riječ je o četvoro ginekologa i isto toliko pedijatara- kaže županijski pročelnik za zdravstvo, dr. Marko Kolega.  

Kad će pregled za ostale ambulante u kojima će raditi koncesionari odnosno liječnici koji svoje ordinacije imaju u zakupu i čije amulante također prolaze pregled povjerenstva, još se ne zna. Prema novim pravilima, oni zahtjev Ministarstvu za inspekcijskim nadzorom moraju podnijeti sami. I to kad im ambulante već budu opremljene. Što ako zbog manjkavosti ne dobiju dozvolu za rad ili bude trebalo ispravljati nepravilnosti, nitko ne zna.   

 

 

26. travanj 2024 19:19