StoryEditorOCM
4 kantunaMILIJUNSKI PROJEKT

U 19 sati počela svečanost otvaranja Providurove palače: dvije povijesne zgrade u centru Zadra postale su jedinstveni kompleks!

Piše Zadarski.hr
20. travnja 2022. - 19:25

Svečanim otvaranjem koje je počelo u 19 sati Providurova palača, koja s Kneževom čini kompleks Dvije palače, svoja vrata otvorila je svim Zadranima i posjetiteljima grada. 

Program povodom otvaranja pripremio je Grad Zadar u suradnji s Narodnim muzejom, Koncertnim uredom i Gradskom knjižnicom.

Pet godina nakon otvorenja Kneževe, došlo se do kraja jedinstvenog projekta spajanja dvije palače, dobilo se sedam tisuća kvadrata korisnog prostora, dvije povijesne zgrade u centru Zadra postale su jedinstveni kompleks namijenjen gradu i građanima, posvećen kulturnim sadržajima.

U ovu je obnovu Grad Zadar ukupno uložio 100 milijuna kuna, a sav novac je povučen iz EU fondova preko resornog Gradskog odjela.

Nakon otvorenja moći će se razgledati tri glavna sadržaja: izložba velikih skulptura Ratka Petrića nalazit će se na oba kata Providurove palače, te u atriju. Druga izložba je posvećena obitelji Dešpalj i postavljena je Polivalentnoj dvorani Providurove palače, dok je treća smještena u prizemlje Kneževe palače, a radi se o izboru djela Galerije umjetnina.

 

 

 

 

 

02. svibanj 2024 06:19