StoryEditorOCM
4 kantunaPRIVREMENO UDALJENA

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru krala odjeću u C&A, obukla se od glave do pete, udaljena s posla, dobivat će pola plaće!

Piše VIJESTI SD
5. veljače 2024. - 20:40

Državno sudbeno vijeće (DSV) dodatno je na tri mjeseca udaljila iz službe sutkinju koja je optužena da je krala odjeću u shopping centru.

Prema odluci sutkinji Trgovačkog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 19. veljače ove godine.

Ide joj pola plaće

Za vrijeme privremenog udaljenja s dužnosti sutkinja ima pravo na polovicu plaće. Kako je u prosjeku zarađivala oko 2400 eura bruto mjesečno, imat će pravo na plaću od 1200 eura.

Sutkinju se optužnicom tereti da je u dva navrata, 17. kolovoza i 6. rujna predlani, iz trgovine u zadarskom trgovačkom centru otuđila razne odjevne predmete u ukupnoj vrijednosti 267,04 eura, prenosi Danica.hr.

Pet godina zatvora

Sumnja se da je svaki put s odjeće uklonila sigurnosne etikete i zaštitu kako je ne bi otkrili na izlazu iz trgovine. U drugom takvom pokušaju su je zaustavili zaštitari i prijavili policiji.

Sutkinja je bila uhićena jer je u trgovačkom centru “Supernova” u Zadru iz trgovine “C&A” u dva navrata uzela odjevne artikle. Iskoristila bi nepažnju osoblja te bi s robom ulazila u kabine za presvlačenje i s odjeće skidala sigurnosne etikete i zaštitu.

Utvrđeno je da je 17. kolovoza ukrala jednu haljinu i suknju, jedan prsten, tri bluze oštetivši dućan za ukupno 151 euro. Otprilike dva tjedna poslije, iz iste je trgovine uzela sako i dva para hlača ukupne vrijednosti nešto manje od 116 eura.

Optužena je za produljeno kazneno djelo protiv imovine, za što joj prijeti do pet godina zatvora.

27. travanj 2024 09:04