StoryEditorOCM
Zadar plusNA ZRINJEVCU

Otvorena izložba u spomen na Krešimira Ćosića, došli su Nikola Plećaš, Željko Jerkov, Zoran Ćutura, Jusuf Nurkić, Slavko Cvitković...

Piše M. K.
26. svibnja 2024. - 12:29

Na dan kada se obilježava 29 godina od smrti košarkaške legende Krešimira Ćosića, u zagrebačkom Parku Zrinjevac, otvorena je izložba na otvorenom koja prikazuje život jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. Izložba je otvorena u organizaciji Udruge “Dani Krešimira Ćosića”, a otvorena je do 29. svibnja.

“Krešo je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj i svjetskoj povijesti košarke. Povodom tog održava se ova izložba na otvorenom. Građani Hrvatske, ali i gosti, ovom izložbom dobit će uvid u život moga oca. Posebno mi je drago da će se nove generacije i na ovaj način upoznati s Krešinom ostavštinom!” – izjavila je Ana Ćosić Pajurin.

Izložbu čini 10 velikih panoa, svaki od njih prolazi jedno životno razdoblje Krešimira Ćosića, razdoblje sa sveučilišta u Americi, igračko razdoblje, vremena kad je bio zamjenik veleposlanika u Americi, životopis te karta Hrvatske sa znamenitostima koje nose ime legende. Krešimir Ćosić bio je prvi Hrvat koji je ušao u NBA Kuću slavnih te prvi Europljanin na NBA draftu.

Na otvaranju izložbe, uz obitelj, okupili su se brojni štovatelji Krešimira Ćosića kao što su njegovi nekadašnji suigrači Nikola Plećaš, Željko Jerkov i Zoran Ćutura. Bio je tu i bivši NBA igrač Jusuf Nurkić, slavni TV komentator Slavko Cvitković, dopredsjednica Udruge Zdenka Zrilić, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva turizma i sporta, Grada Zagreba  te brojni drugi.

16. lipanj 2024 19:40